Søg på arkitekt

 

Rikke Frost – kvindeligt stortalent


13-10-2010 10:28:00
 

Designer Rikke Frost


Designer Rikke Frost

 

'Escape' solseng, designet for Cane-line


'Escape' solseng, designet for Cane-line

 

Bordet Bowl


Bordet Bowl

 

Spisebordet Wilkins, designet for Idemøbler


Spisebordet Wilkins, designet for Idemøbler

 
print
Rikke Frost – kvindeligt stortalent

Nye danske designere kommer hele tiden til, og blandt dem, som de sidste år virkelig har formået at gøre sig bemærket, er den unge Rikke Frost. Pigen fra Sønderjylland er blevet voksen og står i den grad på egne ben med en karriere som selvstændig designer, der kun synes at føre hende i én retning – fremad.

Alsidig hele vejen igennem

Rikke Frost var meget begejstret for at tegne allerede som helt ung, så arkitektskolen var et naturligt valg, da det blev hendes tur til at pejle sig ind på en retning i livet. Valget faldt mere specifikt på industrielt design, blandt andet fordi linjen var den mest progressive på skolen, og fordi kreativitet og håndværk altid havde eksisteret i Frøken Frosts barndomshjem. I løbet af uddannelsen tilbragte den unge designerspire et semester i New Zealand, og designede i forbindelse med sit afgangsprojekt en postcykel med det formål at gøre det lettere for postbudene at komme af og på cyklen. Designeren har altså fundet plads til at eksperimentere og mod til at springe ud i anderledes opgaver hele vejen igennem. I år 2000 var uddannelsen overstået, og via opsøgende arbejde på den danske møbelmesse samme år var hun hurtigt ansat hos Hammel Furniture. Nogle år efter gik turen til London for en stund, hvorefter Frost vendte snuden hjem og startede som freelancer.

Iderig men realistisk

Siden 2004, hvor Rikke Frost gik i gang som selvstændig, har hun haft en lang række opgaver for både danske og udenlandske kunder. Bolia, Idemøbler, Cane Line og Actona Company er blot nogle af de virksomheder, der kan skrive navnet Frost under punktet ’designer’ i deres produktbeskrivelser. På det seneste har designerens skønne sofabord Bowl, eller ’Skålen’, vagt stor opmærksomhed. Hun designede bordet for Bolia, og kombinationen af unikt design og evnen til at tænke praktisk er tydelig. Bordet ligner intet andet, man har set før, og samtidig har bordet en praktisk funktion, idet pladen kan drejes, og bordet har den hule bund, så kan bruges som opbevaring. Det er da smart! ”Jeg har taget udgangspunkt i det funktionelle og forsøgt at designe et bord, der kan rumme mere end blot et blad, samtidig med, at bordet ikke måtte blive for stort. Jeg arbejdede hurtigt med den runde form, da den rent formmæssigt passer til alle typer sofaer og udtryksmæssigt syner mindre end firkantede borde. Det skal være nemt at få adgang til opbevaring, ellers bruger man det ikke i praksis” har designeren selv sagt om det særlige sofabord.

Konstant kreativ

Selvom Rikke Frost har løst mange spændende designopgaver på egen hånd, er hun ikke altid ene mand ved tegnebrættet. Hun har kontorfællesskab med designer og trendforsker Birgit Tarp, og sammen skaber de to indretningskoncepter og løser opgaver indenfor trend- og sortimentsorganisering. Blandt andet har parret indrettet et 0-energihus for Velfac. Det går altså på flere planer strygende for den jyske pige, og fremtiden ser bestemt lys ud for designeren. Hun kan simpelthen ikke lade være med at kreere, og vi er mange, der glæder os til at følge denne måneds designers videre udvikling og nyde godt af hendes fine design.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk