Søg på arkitekt

 

Philippe Starck – den drømmende designer


04-09-2009 08:36:00
 

Philippe Starck


Philippe Starck

 
 
 
print
I mere end tre årtier har designeren og arkitekten Philippe Starck tegnet objekter, der med deres ukonventionelle funktionalisme indebærer en skønhed, der er svær at forstå lige med det samme. Hans designs sætter sig i bevidstheden som smukke kuriositeter blandt hverdagens mange brugsgenstande.

Lysten til at drømme
Hans far var opfinder og ingeniør, og det er herfra, Philippe Starck fik lysten til at skabe – og til at drømme. Efter mange års forsøg, blev han hyret til at arbejde for president François Mitterrand. Det var her, han begyndte at designe møbler for førende italienske og internationale firmaer.

Philippe Starck designer sine hoteller og restauranter på same made som en instruktør laver en film; han udvikler scenarier, som vil løfte folk ud af hverdagens trummerum og ind i den imaginære og kreative mentale verden. Især hans hoteller er blevet tidløse ikoner, som har tilføjet en ny dimension til det globale bylandskab.

Demokratisk design
Philippe Starck er manden bag “demokratisk design”: kvalitetsdesign til lavere priser, som alle har råd til. Han var i mange år alene med sin vision i en verden, hvor design hovedsageligt vendte sig mod en elite med købekraft.
 
Det er få områder, han ikke har vendt sig mod designmæssigt, og han har udforsket æstetikken i alt lige fra møbler til motorcykler og lystbåde – ja selv det kunstneriske design i rumfartsprojekter, har han været inde over.

Philippe Starck tænkte også bæredygtigt før alle andre gjorde det. Senest har han udviklet det revolutionerende koncept “demokratisk økologi”, der har fokus på vindmøller til private hjem og solcelle-drevne både og hydrogen-biler.

”At åbne døren ind til menneskets hjerne”
Philippe Starck er en rebel, som ser det som sin pligt at dele sine etiske visioner om en bedre verden. I hans designs kan man altid spore de drømme og fremsynethed, der ligger til grund for hele hans virke.

På en eller anden måde er det blevet hans varemærke at være et skridt foran alle os andre i forhold til hvad, vi synes er smukt, funktionelt og bæredygtigt for vores verden. Det ypperste mål og drivkraft for hans produktion er, som han selv udtrykker det: ”at åbne døren ind til menneskets hjerne”.


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk