Søg på arkitekt

 

Meyer-Lavigne – dekorativt og finurligt design


03-01-2011 14:05:00
 
 
 

Sabine Lavigne og Kristine Meyer


Sabine Lavigne og Kristine Meyer

 
print
Meyer-Lavigne er navnet på et dansk designbureau, der løser opgaver indenfor design og interiør. Bag firmaet står duoen Kristine Meyer og Sabine Lavigne. De er begge uddannet fra Danmarks Designskole, på linjen for keramik og Glas. De to designere mødte oprindeligt hinanden tilbage i 1998, hvor de begge var elever på Holbæk Kunsthøjskole. De var der begge som et led i deres forberedelser på den optagelsesprøve, der skal bestå, før man kan kalde sig studerende på Danmarks Designskole. De kom igennem nåleøjet, og da Sabine Lavigne havde overtalt sin veninde Kristine Meyer til at vælge linjen for Keramik og Glas, var de første skridt på vejen mod den virksomhed, som de driver i dag, taget.

Blæksprutten Meyer-Lavigne
Siden 2007 har de to kvinder både delt et særligt venskab og deres fælles virksomhed. De designer hovedsageligt produkter til boligen, som fx vaser, skåle, puder og sengetøj, som alt sammen giver et friskt pust af farver og grafiske mønstre til hjemmets indretning. Udover deres egen porcelænskollektion, løser de også mange andre forskellige typer af designopgaver. Meyer-Lavigne arbejder blandt andet som stylister og artikelskribenter for diverse magasiner, stadig med omdrejningspunktet i design og interiør. De tilbyder også deres arbejdskraft i forbindelse med indretningsopgaver for private, men skaber også helhedskoncepter til fx restauranter og cafeer. Meyer-Lavigne beskæftiger sig altså med en lang række forskellige facetter af designfaget, og måske er det netop en del af opskriften på deres fælles arbejdsglæde og sprudlende kreativitet.

Keramikere uden drejeskive
Mange forestiller sig nok, at keramikere som regel arbejder med forklæde omkring livet, vådt ler i hænderne og en taktfast roterede drejeskive som arbejdsplatform. Sådan foregår det dog ikke helt, når Meyer-Lavigne folder sig ud i deres værksted. Slet ikke. De arbejder faktisk aldrig ved en drejebænk, da det ikke var en så populær metode i den periode, hvor Meyer og Lavigne gik på Designskolen, og de fik det derfor aldrig lært. Det har dog på ingen måde forhindret dem i at udleve deres designdrømme, som tager udgangspunkt i deres fælles passion for dekorationer. Alt lige fra fysiske ting som sløjfer, til den mere grafiske verden og blogs på Internettet er blandt inspirationskilderne for design duoen, og alsidigheden kan bestemt ses i Meyer-Lavignes dekorative og unikke udtryk.

Plads til konstant kreativitet
Sabine Lavigne og Kristine Meyer holder fast i, at håndværket er en vigtig del af deres arbejdsproces. Deres vaser får de støbt, forglødet og glaseret i Portugal, hvorefter de selv påfører de forskellige prints og giver dem den endelige brænding i den ovn, som de har i værkstedet i Den Hvide Kødby i København. Det giver mulighed for hele tiden at prøve nye ting af og lade kreativitet og spontanitet være konstante faktorer i det daglige arbejde. Ud over duoens egen linje af fine ting til hjemmet, samarbejder de også med andre virksomheder om at skabe unikke pyntegenstande. Fx brugte Meyer-Lavigne i 2010 nogle af deres mange evner for design i samarbejde med Royal Copenhagen. Designerne udviklede dekorationer til en serie af moderne platter, med udgangspunkt i smukke gamle tallerkener. Der er intet der tyder på, at Meyer-Lavigne er ved at løbe tør for ideer, heldigvis. Men her hos Møbelbasen.dk kan vi godt forstå, hvis du ikke vil risikere at misse chancen for at blive indehaver af fx en fint dekoreret vase, og har fået lyst til at se nærmere på design duoens produkter.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk