Søg på arkitekt

 

Månedens designere: Strand + Hvass


07-04-2008 13:30:00
 

Taz - Fredericia Furniture - design:Strand + Hvass


Taz - Fredericia Furniture - design:Strand + Hvass

 

Designeren: Christina Strand


Designeren: Christina Strand

 

Designeren: Niels Hvass


Designeren: Niels Hvass

 

Taz - Fredericia Furniture - design:Strand + Hvass


Taz - Fredericia Furniture - design:Strand + Hvass

 

HWAM 3320 - design:Strand + Hvass, Red Dot Design Award 2006


HWAM 3320 - design:Strand + Hvass, Red Dot Design Award 2006

 
print
Hver måned kårer Moebelbasen Månedens Designer - april måneds designerpar er Niels Hvass og Christina Strand, også kendt som Strand + Hvass – vindere af bl.a Red Dot Design Award 2006.

Strand + Hvass eksperimenterer med nye former og materialer med det mål at skabe enkle og funktionelle produkter, der er tilført en særlig idé. Sammen skaber de to designere produkter med identitet og enkelhed, hvor materialernes karakter kommer til udtryk. Enhver detalje bliver gennemtænkt i et ungt, dynamisk og eksperimenterende design, der samtidig signalerer klassisk dansk tradition og stil. Blandt de virksomheder, som Strand + Hvass har designet for er HWAM, BCI, Kvist og Four Design og Fredericia Furniture.

Fra Danmarks Design Skole
Både Niels Hvass og Christina Strand er uddannet på Danmarks Design Skole i henholdsvis 1987 og 1994. Niels Hvass inden for møbeldesign og Christina Strand inden for industriel design. Niels Hvass startede sin egen virksomhed, Hvass Design, i 1992, og Christina Strand startede Strand Design i 1996. De to virksomheder blev fusioneret i 1998, og blev tilsammen det, vi i dag kender som Strand + Hvass. Niels Hvass er desuden professor ved Danmarks Design Skole.

Enkle og elegante udtryk
”For mig er den ultimative ros, at en kunde sætter sig i en stol, jeg har tegnet, og siger: De har tænkt på mig”, mener Christina Strand.

Det er en brugerorienteret tilgang, som blandt andet kommer til udtryk i Strand + Hvass’ formfuldendte serie, TAZ fra Fredericia Furniture, bestående af stabelstol samt spisebord. Karakteristisk for serien er kombinationen af kompromisløs funktionalitet og et enkelt, elegant udtryk. TAZ-stolen er skabt med fokus på menneskets naturlige siddebehov og harmonerer med kroppens kurver, uden at gå på kompromis med udtrykket – ligesom TAZ-bordet er skabt med tanke på at skulle integreres i hverdagen, hvorfor udtrykket er diskret, bordbenene strategisk placerede og materialerne anvendelige i brugssituationen.

Arkitekttegnede brændeovne
Strand + Hvass er kendt for deres funktionelle design, der strækker sig over et bredt spektre af møbler og andre produkter. Eksempelvis bidrog de to møbeldesignere i 2005 med en helt ny og innovativ produktserie for HWAM Heat Design, som er én af Danmarks største producenter af arkitekttegnede brændeovne. Med brændeovnene HWAM 3310, HWAM 3320 og HWAM 4410 skabte Strand + Hvass et utraditionelt brændeovnsdesign, der tager afsæt i ildens natur og flammernes pyramideform.

Vindere af flere designpriser
Christina Strand og Niels Hvass har vundet flere designpriser. Eksempelvis modtog de i 1996 Designfondens Designpris, og i 2002 vandt de med stolen REX designkonkurrencen ”Et siddemøbel til Kronprins Frederik”. I 2003 fik de desuden ”Le prix de l’esthétique” i Paris for stolen ”Menuet”, og senest har Strand + Hvass sammen med HWAM Heat Design i 2006 vundet en Red Dot Design Award for brændeovnen HWAM 3320. Fotos: HWAM og Fredericia Furniture.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk