Søg på arkitekt

 

Månedens designer - Pil Bredahl


06-10-2009 13:09:00
 

Pil Bredahl


Pil Bredahl

 

0 til 100 fra Muuto


0 til 100 fra Muuto

 

Menu


Menu

 
print
En visuel logik kombineret med overraskende og til tider humoristiske variationer ses i flere af Pil Bredahls prisvindende designprodukter og møbler, designet for blandt andet Menu og Muuto. Igennem hele designprocessen holdes modtageren samtidig i fokus, og der bliver ikke gået på kompromis med produkternes funktionalitet…

Fra Danmarks Designskole
Pil Bredahl er uddannet produkt- og møbeldesigner fra Danmarks Designskole i 1996. Siden sin afgang har hun både arbejdet med møbeldesign til produktion i den mere eksperimenterende del af møbelbranchen samt leveret designprodukter til det kommercielle marked.

I 2005 startede hun sit eget designstudie, PIL BREDAHL DESIGN, efter en årrække som designer og kreativ chef hos Menu. Bredahls strømlinede design har vundet hende flere priser og ikke mindst åbnet dørene for et samarbejde med nogle af Danmarks største moderne designproducenter.

Prisvindende hyldesystem og en morter i træ
Pil Bredahl har på fornem vis forenet innovativt design med funktionalitet for blandt andet den danske designproducent Muuto. Med sit hyldesystem OTO100 – et anderledes opbevaringsmøbel sammensat af dekorative cirkler – vandt hun i 2007 den anerkendte Wallpaper Design Award. I den forbindelse fortalte Pil Bredahl, at opskriften på hendes professionelle succes skal findes i en skøn forening af intuition, hårdt arbejde og gode kollegaer.

Mange af hendes design for Menu er også blevet klassikere – blandt andet blev hun tildelt den tyske designpris Red Dot Awards for en morter i træ, som blev en del af sortimentet i Museum of Modern Arts designshop.
 
Fairtrade designers
Pil Bredahl lader sig gerne inspirere af fairtradebegrebet og naturen, og er blandt andet designeren bag et anden af Muutos spændende møbler; papirreolen ’0 til 100’. Nul til hundrede er et miljøvenligt møbel lavet af kompositte materialer og er samlet uden hverken skruer eller lim. Møblet tegnede Pil Bredahl i 2000, og i 2007 valgte hun at arbejdere videre med den bæredygtige tankegang, da hun sammen med designerne Henriette Melchiorsen og Liselotte Risell etablerede ’Fairtrade Designers’.

Pil Bredahl og Fairtrade Designers bruger velkendte udviklingsmetoder inden for dansk design som udgangspunkt for at skabe bæredygtige produktionsprocesser for kunsthåndværkere i den 3. verden. Fremtidsvisionen er at skabe et globalt netværk af designere og producenter, som kan inspirere hinanden og dele erfaringer og ideer vedrørende bæredygtige designprojekter.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk