Søg på arkitekt

 

Månedens designer: Jesper Holm


04-09-2008 11:54:00
 
 
 
 
print
Hver måned kårer Moebelbasen Månedens Designer – september måneds designer er Jesper Holm, som siden 1992 har drevet det internationalt funderede firma ”Jesper Holm of Copenhagen”.

Jesper holm er uddannet på Skolen for Brugskunst, og har således fået samme uddannelse som mange af de store, internationale danske designere. Hans møbler er en videreførelse og en fornyelse af den skandinaviske designtradition med et enkelt design, stilfærdig- og personlighed.

”Vi bruger pengene på møblernes kvalitet, ikke på dyre annoncer,” som Jesper Holm siger.

Møblerne bliver solgt i butikker som bl.a. Illums Bolighus, The Conran Shop og andre af verdens førende design butikker, samt en meget lang række eksklusive møbelbutikker i Danmark.

Design med personlighed
Jesper Holm grundlagde sit firma, ”Jesper Holm of Copenhagen” i 1992, og han designer stadigvæk selv alle produkter. Firmaet eksporterer i dag til hele verden. Den moderne Jesper Holm of Copenhagen møbelkollektion er håndlavet, tidløs og funktionel.

"Designet har rødder i den skandinaviske design tradition. Jeg tilstræber det enkle, det meget enkle, det rigtige, det brugbare, det klare og det rolige. Jeg bliver ved og ved og ved, indtil at designet er så enkelt, rigtigt og roligt, at formen næsten bliver magisk."

Designet tilstræber at fuldende funktionen med en enkel og logisk form, mens en forening af designer og producent muliggør mere nyskabende og mindre kommercielle produkter. Møblerne fremstilles af Danmarks bedste underleverandører, og bearbejdes og kvalitetskontrolleres herefter manuelt hos Jesper Holm i København. Alle møbler overfladebehandles efter gamle, traditionelle metoder. Der bruges hovedsagligt lindolie og sæbe, som får træet til at ældes smukt og naturligt.

Noget udover det sædvanlige
"De kunder, som køber mit design, tør se med deres egne øjne. De tror på deres egen smag og tør vælge selv. De læner sig ikke op ad hvad andre synes. De vil have noget andet end alle andre, noget ud over det sædvanlige," siger Jesper Holm.

"Mine designs skal ikke råbe højt og vinde priser, men opfylde dagligdags behov. Jeg arbejder seriøst med design og håndværk. Det er mit mål at møblerne skal have så meget værdi, at kunderne vælger dem, selvom de ikke har vundet designpriser og er berømte. Jeg sælger ikke kejserens nye klæder, men godt design, håndværk og gode materialer”.

Alt bliver gennemtænkt fra yderst til inderst, og materialer bliver nøje udvalgt for at sikre en lang holdbarhed. Kun de bedste træsorter, metal legeringer, lakker, olier, etc. bliver brugt. Målet er at skabe møbler der ældes med ynde, og som tjener ejeren i mange år.

En tanke om miljøet
For alle Jesper Holms møbler gælder det, at både kvalitet og design er miljøvenligt. Det sker eksempelvis ud fra det faktum, at et møbel, der holder i mange år, erstatter mange billige møbler der udskiftes ofte og ender som skrot. Et godt møbel kræver naturligvis ressourcer og transport, men mange billige møbler kræver endnu flere ressourcer, meget mere transport og giver som følge af den kortere levetid store affaldsproblemer. Alt sammen overvejelser, som indgår i Jesper Holms tanker om det miljøvenlige og bæredygtige kvalitetsmøbel.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk