Søg på arkitekt

 

Månedens designer: Hee Welling


07-08-2008 08:54:00
 
 
 
 
 
print

Hver måned kårer Moebelbasen Månedens Designer – august måneds designer er den unge komet Hee Welling, uddannet fra Designskolen i København i 2003.

Da 34-årige Hee Welling som barn gik rundt i sin fars snedkerværksted var det små skibe, han snittede. Og når han tegnede, var motiverne fabeldyr og ting fra en kreativ drengs hverdag. Men da Hee Welling begyndte på Designskolen i København, var der pludselig ingen tvivl.

”Jeg søgte ind på skolen med den tanke, at det skulle være på beklædningsdelen. Men da jeg skulle samle en portfolio til min ansøgning, opdagede jeg, at der kun var møbler i den, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg brændte for det industrielle design. Det giver et fantastisk kick f. eks at se en hel række af Hee-stole stå linet op. Mængden er fascinerende, og ved masseproduktion rammer du så mange. Det kan du ikke med unikaprodukter.”

Målrettet fokus
Året efter sin afgangseksamen i 2003 udstillede den nybagte møbeldesigner fire møbler på den årlige møbelmesse i Bella Center. Efter messen kunne han frit vælge og vrage mellem fire-fem producenter på hvert møbel.

”Og det var lige før at det var for meget af det gode, for jeg var helt ny og frisk fra fad. Så det var lidt hårdt at skulle starte med at vælge nogle gode firmaer fra, når man egentlig havde lyst til at tegne for dem alle sammen,” husker han.

Det målrettede fokus har givet Hee Welling en flyvende start med adskillige møbler i butikkerne. Det første møbel, Hee Welling fik produceret, var stolen »Cone«, som i dag fås i et utal af forskellige farver og kvaliteter. Men også andre materialer end de traditionelle har inspireret ham.

”Jeg har altid været meget glad for tråden. Du kan ikke komme mere ned i dimension end den - det er nok en videreudvikling af stregen fra mine tegninger. Der er ingen overflødigheder i mine ting. Du kan ikke fjerne én del, uden at funktionen går tabt. Der skal være plads til leg, men er der ingen funktion, så har du reelt kun en tom skal.”

Teknik og design
Den unge møbeldesigner understreger, at hvis man vil lave møbler, som skal masseproduceres, er man nødt til fra begyndelsen at tænke i masseproduktion.

”Det lyder meget koldt og kynisk, og man skal selvfølgelig også passe på ikke at dræne den kunstneriske frihed ved kun at tænke produktionsteknisk hele tiden, men man skal vide fra starten, hvad det er, man vil lave," siger han.

Hee Welling mener selv, at den røde tråd i hans design netop er produktionsvenlighed, ligesom professionalisme er centralt for den ambitiøse møbeldesigner. Hans mål er at lave nogle gode ting, som kan sælge og give en større oplevelse for folk i hverdagen, samtidig med, at det er en god, sund virksomhed.

”Jeg bruger ikke 80-100 timer om ugen på at gå og hygge mig - jeg skal leve af det her, og jeg skal også leve godt af det,” understreger han.
Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk