Søg på arkitekt

 

Månedens designer: Cecilie Manz


15-05-2008 13:34:00
 

Designeren - Cecilie Manz


Designeren - Cecilie Manz

 

CARAVAGGIO P0-P3 fra Lightyears


CARAVAGGIO P0-P3 fra Lightyears

 

Micado fra Fredericia Furniture


Micado fra Fredericia Furniture

 

SIMPLICITY fra Holmegaard


SIMPLICITY fra Holmegaard

 
print
Hver måned kårer Moebelbasen Månedens Designer – maj måneds designer er den alsidige Cecilie Manz, vinder af Den Danske Designpris i 2004.

Alt kan lade sig gøre. Sådan lyder det fra den danske designer Cecilie Manz, der i 2004 blev hædret med Den Danske Designpris. Den positive grundholdning skyldes hendes opvækst i et kreativt håndværker- og kunstnermiljø. Interessen for formgivning og lysten til at arbejde med materialer bragte Cecilie Manz til Danmarks Designskole, hvor hun i 1997 blev uddannet på linien Møbel og Redskab.

Enkelthed og umiddelbarhed
På sin egen tegnestue arbejder designeren konstant med at søge ind i funktionen og tænke konceptuelt under sin stræben efter holdbare materialer og sublim, håndværksmæssig finish. Hun søger at finde grundtanken med funktionen, for kun derved kan hun skabe det unikke. En bordplade og tre ben. Ingen skruer, ingen hængsler, ingen pynt. Det prisbelønnede bord Micado er helt rent i sit udtryk - og typisk for den unge, men allerede internationalt anerkendte Cecilie Manz’ design.

”Jeg lægger vægt på enkelhed og umiddelbarhed. Min arbejdsmetode er først at se helt åbent på begrebet, f.eks. ’bord’. Jeg gør mig umage med at komme til bunds i, hvilke funktioner, det skal leve op til. Så giver jeg idéerne fuld skrue i starten, men efterhånden som de tager form, minimerer jeg så meget som muligt,” fortæller Cecilie Manz.

Belysning, møbler og glas
Cecilie Manz arbejder med en bred vifte af genrer, og har bl.a. designet belysningsdesign for Lightyears, møbelarkitektur for Fredericia Furniture, Trip Trap mv. samt accessories for Holmegaard

Den innovative stræben og sansen for detaljen går således igen i eksempelvis hendes belysningsdesign til Lightyears. Som hun selv siger, så skal nye produkter enten være innovative og nyskabende eller indeholde forbedringer for at være berettiget til opmærksomhed.

Hun har derfor gjort sig umage med at udvikle en formgivning, der ikke stjæler billedet, men sikrer, at funktionaliteten altid er i højsædet. Cecilie Manz' navneunivers er koncentreret om hendes forkærlighed for billedkunst og en navnemæssig hyldest til hendes personlige favoritter.

Respekt for håndværket
Cecilie Manz er datter af to keramikere, og er vokset op med respekten for håndværk. Hun holder af at arbejde i træ, og ville egentlig gerne have haft en snedkeruddannelse.

”I stedet har jeg udviklet et godt og inspirerende samarbejde med en, som laver mine prototyper. Det giver mig mulighed for at bruge kræfterne på noget andet,” forklarer hun.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk