Søg på arkitekt

 

Månedens designer – Hans Sandgren Jakobsen


01-05-2009 10:08:00
 
 
 
 
print

Hver måned kårer Moebelbasen Månedens Designer. Maj måneds designer er Hans Sandgren Jakobsen, som finder sin inspiration i lige dele dansk-skandinavisk designtradition og hos de amerikanske shakere.

Hans Sandgren Jakobsen tilhører den yngre generation af industrielle designere, som i kraft af talent og håndværksmæssig kunnen formår at forny opfattelsen af belysning.

Evnen til at forene funktionalitet med minimalistisk formfuldendthed er et af hans særkender. Han tog sin afgangseksamen som møbeldesigner fra Danmarks Designskole i 1990.

Minimalistiske møbler
Hans Sandgren Jakobsen er en modpol til de gamle hæderkronede møbelarkitekter, som han ofte har angrebet for konservatisme.

Han har studeret håndværk hos shakerne i USA, lavet stole til en Kaiseki-restaurant i Japan, udstillet design i Paris og Barcelona og modtaget en række priser for sine enkle og minimalistiske møbler.

Lys giver som bekendt liv til rum og møbler. Af samme årsag har det været Hans Sandgren Jakobsens mål at gøre det til en æstetisk oplevelse at betragte lamperne og at udnytte lyset fra dem. Det har kunnet lade sig gøre ved at begrænse antallet af detaljer, så designet altid fremstår klart.

Funktion og form
For Hans Sandgren Jakobsen har sætningen ”less is more” hverken mistet sin rigtighed eller sin vigtighed. Et møbel skal barberes ned til det mindst mulige, så designet fremstår klart.

Det betyder dog på ingen måde, at der bliver gået på kompromis med funktionen, når Hans Sandgren Jakobsen afprøver nye idéer fra sin arbejdsmæssige base i en gammel færgeterminal på havnen i Grenå.

”Jeg kunne aldrig lave en smuk stol, som man ikke sidder godt i. Til gengæld oplever jeg ofte, hvordan den gode funktion kalder skønheden frem i formen,” siger han.

En kometagtig karriere
Hans Sandgren Jakobsens vej fra nyuddannet til anerkendt møbeldesigner har været knap så fyldt med forhindringer som mange andre unge designeres.

Den kommercielle succes kom i en forholdsvis tidlig alder, og i 2000 blev succesen manifesteret med Møbelprisen.

Med sin kærlighed til det lyse og enkle, tilhører Hans Sandgren Jakobsen den dansk-skandinaviske designtradition.

Men ligesom mange andre danske møbeldesignere er Hans Sandgren Jakobsen også fascineret af de amerikanske shakere.

”De arbejder efter et ideal, hvor de altid gør tingene så godt som muligt, uanset om midlerne er begrænsede. Det vil jeg gerne kunne sige engang: At jeg altid gjorde mit bedste.”

Besøg Hans Sandgren Jakobsens hjemmeside, klik her!
Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk