Søg på arkitekt

 

Månedens designer – Alfredo Häberli


27-02-2009 08:16:00
 

Alfredo Häberli i Seracs fra Fredericia Furniture.


Alfredo Häberli i Seracs fra Fredericia Furniture.

 

Lænestolen Take a Line for a Walk.


Lænestolen Take a Line for a Walk.

 

Forskellige sammensætninger af Seracs, designet for Fredericia Furniture.


Forskellige sammensætninger af Seracs, designet for Fredericia Furniture.

 
print
Hver måned kårer Moebelbasen Månedens Designer – marts måneds designer er Alfredo Häberli, der på den internationale møbelmesse i Köln, IMM Cologne, netop er kåret som A&W-Designer des Jahres 2009.

”At iagttage er den smukkeste måde at tænke på. I ét objekt ser eller opdager jeg hele tiden nye ting,” har den argentinske designer Alfredo Häberli engang sagt om sit arbejde.

Alfredo Häberli er blandt andet kendt for sit stribede porcelæn for finske Iittala, møbler for Moroso og for sin indretning af butikker – blandt andet Campers butikken i Paris og Kvadrats showroom i Milano, samt for møbelserien Seracs for Fredericia Furniture mv.

Häberli har desuden undervist på designskoler i Europa og USA – ligesom han har deltaget på mange udstillinger over hele verden, hvor han har modtaget flere fornemme priser for sit arbejde. Og det er da også en designer, som får sin inspiration fra en international vinkel.

Talentet fra Buenos Aires
Hos Moroso slog han igennem for nogle år siden med lænestolen Take a Line for a Walk, der minder lidt om Arne Jacobsens Ægget, men i en lettere og mere gesvindt version. I år var det serien Skate, der fik folk til at klappe på møbelmessen i Milano.

Häberli er født i Buenos Aires i 1964, men forlod sit hjemland allerede i 1977 for at slå sig ned i Schweiz. Her uddannede han sig til industriel designer fra Höhere Schule für Gestaltung i Zürich i 1991, og har siden 1993 haft sit eget designstudio.

Alfredo Häberli er endnu en i rækken af "globale talenter", der er kendt fra Afrika til Island. I løbet af de seneste fem år er han tordnet frem som møbelkunstner og industriel designer. 

Han finder inspiration til sit enkle og minimalistiske design i hverdagslivet og samler indtrykkene i temaer, så han hurtigt kan hive dem frem, hvis de pludselig kan bruges i en eller anden ny sammenhæng. Alle hans produkter kan beskrives med få sætninger, fordi de er så gennemtænkte og enkle. En af Häberlis arbejdsmetoder er at betragte sit design igen og igen igennem processen.

Designer des Jahres 2009
Alfredo Häberli er netop på møbelmessen i Köln blevet kåret til A&W-Designer des Jahres 2009. Det er det internationalt velansete tidsskrift Architektur & Wohnen, som uddeler den prestigefyldte pris, der tidligere er modtaget af designikoner som Achille Castiglioni, Ingo Maurer, Philippe Starck og Konstantin Grcic. Alfredo Häberli får prisen for sin evne til at forene funktionalitet, elegance og humor i sit arbejde for verdenskendte brands.

Chefredaktør på Architektur & Wohnen, Barbara Friedrich, siger om Alfredo Häberli:

"Alfredo Häberkli er ikke bare en fremragende designer, han er også et beundringsværdigt menneske. Men vi har valgt ham som A&W-Designer des Jahres fordi han som ingen andre forener brugsgenstandenes funktion med en munter, legende side. Disse sofistikerede detaljer åbenbarer sig ofte først for beskueren ved det andet blik, men kan mærkes på brugeren med det samme."


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk