Søg på arkitekt

 

Kometen Campbell - fandenivoldsk og legende let


30-11-2009 13:26:00
 

Louise Campbell


Louise Campbell

 

Det henslængte klædeskab


Det henslængte klædeskab

 

Prince Chair


Prince Chair

 
print
Dansk designs grand old lady, Nanna Ditzel udtalte engang om Louise Campbell, at hun er ‘dejlig fandenivoldsk, tør prøve grænser af’, og at hendes designs ‘vidner om et stort kreativt overskud’. Allround Louise Campbell er en af sin generations mest innovative designere. Og det kreative overskud og talent, som Ditzel roste Campbell for, har indtil videre bredt sig over design af porcelæn, belysning og møbler til totalinstallationer. Bl.a. indrettede hun i 2005 daværende kulturminister Brian Mikkelsens forkontor.

Møbler fra det Campbell’ske eventyrlandskab
Fra midten af 90’erne har Louise Campbell skabt overraskende, anderledes og stærkt originale møbler. I 1999 skabte hun fx. ‘Det henslængte klædeskab’, et klædeskab, der i sin henslængte, organiske stil, uden nogen rette linier, kunne være en souvenir Alice havde stukket under armen på sin tur til Eventyrland. Idéen bag skabet var da også netop, at det skulle være lige til at tage med sig - inspireret af det moderne unge menneskes rejse og flyttetrang.

Det var dog en stol designet til kronprinsen, der skulle blive Louise Campbells helt store gennembrud. ‘Prince Chair’ var Campbells bud i en konkurrence i 2001, hvor opgaven var at designe en stol til kronprins Frederik. Også i ‘Prince Chair’ kan man spore tydelige eventyrnoter. Stolens sæde refererer til H.C. Andersens papirklip, et mønster som giver stolen et let og elegant udtryk, og på samme tid danner et skyggespil på gulvet under og ved siden af stolen, alt efter lysindfaldet. ‘Prince Chair’, som dog ikke vandt konkurrencen, er siden med stor succes blevet sat i produktion, har vundet adskillige priser og er blevet en del af MoMa’s faste samling i New York.

Poetiske lamper og royalt porcelæn
Siden gennembruddet med ‘Prince Chair’ har Campbell bl.a. designet lamper for Louis Poulsen, og her er er det bl.a. blevet til pendellen ‘Camouflage’, der endnu engang leger med papirklipsstilen, den prisvindende glaspendel ‘Campbell’, og senest lysamaturet ‘Snow’, der vandt Red Dot Award 2009. I 2008 kastede Campbell sig over det kongelige porcelæn med stellet ‘Elements’ - en innovativ fusion mellem Royal Copenhagens varemærke, det musselmalede Flora Danica stel, og moderne porcelænsdesign.

Skandinavisk rationalisme & feminisme møder britisk dekadence
Louise Campbells arbejder kendetegnes gennemgående ved at være spøgefulde, legende og eksperimenterende og hun har ry for at give ikke kun hverdagsobjekter, men også materialer og fremstillingsprocesser, en ny drejning. Selv har hun udtalt, at hun “ikke rigtigt kan finde ud af at lave noget, der ligner alt det andet” En forklaring på Louise Campbells unikke stil kan muligvis findes i hendes dobbelte nationalitet. Som datter af en dansk far og en engelsk mor, voksede hun op og er uddannet i begge lande. En baggrund, der uden tvivl har sat sit præg på dén designstil, som gennem mere end et årti jævnligt har fået udråbt Campbell som dansk møbeldesigns nye lysende komet. Men en lysende komet der dog for længst må siges at have manifesteret sig som en gedigen moderne klassiker.


Køb Campbells produkter her >>Skrevet af Ann Bille Simonsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk