Søg på arkitekt

 

Henrik Tengler – Månedens designer februar 2011


07-02-2011 13:36:00
 

Henrik Tenglers stol ’Chairman’ fra 1991


Henrik Tenglers stol ’Chairman’ fra 1991

 

Stolen ’Chairman’ og bordet ’Train’


Stolen ’Chairman’ og bordet ’Train’

 

’Chairman-sofaen’


’Chairman-sofaen’

 
print

Henrik Tengler – Månedens designer februar 2011

Hver måned sætter Møbelbasen.dk fokus på en designer eller et designteam, og i februar måned 2011 er det danske Henrik Tengler, som vi vil præsentere. Tengler voksede op med tegninger, streger og kreativitet, og det har altid fyldt meget i hans liv. Han er manden bag en række skønne møbler og både materialevalg, fryd for øjet og komfort er i top når det han folder sig ud som designer.

Trylleri med materialerne

Henrik Tengler er uddannet fra Danmarks Designskole, hvor han blev færdig i 1988. Han er en kreativ sjæl, der har en finger med i spillet hele vejen igennem den proces, det er at skabe et møbel. Tegninger laves om igen og igen, og det er langt fra sikkert, at den første prototype af en Tengler-stol ser ud som det færdige resultat. Henrik Tengler har arbejdet meget med møbelkonstruktioner, hvor stellet er i stål, og sæde og ryg er enten polstrede eller af læder, men træ sniger sig også ind i hans designs i større eller mindre grad. Et af hans kendetegn og særlige egenskaber er faktisk evnen til at få overgange mellem træ og stål til at glide, så de to materialer integreres perfekt i hinanden.

Chairman

Evnen til at forene det kolde stål med naturmaterialet træ ses eksempelvis på hans mest kendte stol ’Chairman’ fra 1991. En enkel stol med diskrete og gennemarbejdede detaljer. ’Chairman’ har trods sit navn aldrig været tiltænkt specielt høje herrer, men er designet så den kan bruges i alverdens forskellige situationer. Lige fra konferencelokalet til spisebordet i køkkenet tager den sig godt ud. Stolens sæde og ryg fås som polstret udgave eller i skind. Også en lænestol og en sofa findes i modellen, og de udstråler ligesom stolen lethed og funktionalisme. Siden 1991 har Tenglers stol opnået status som en velkendt dansk møbelklassiker, og hvis du er interesseret i at se den i brug og selv afprøve den, så er foyeren til Operaen i København et af de steder, hvor den er at finde.

Konstant kreativitet

Henrik Tengler begyndte at interessere sig for arkitektur og design som helt lille. Hans fars job som arkitekt bragte de kreative arbejdsformer ind i den unge Henriks liv, og hans lyst til at tegne fik frit løb. Faderens tegninger og fortællinger om, at stregerne på papiret en gang skulle blive til et rigtigt hus, inspirerede Henrik Tengler, og han var selv i gang med at tegne huse, før han lærte at skrive. Den dag i dag er blyanten stadig Tenglers trofaste arbejdsredskab, og han får løbende ideer til sine designs. Også når han tager fri fra det kreative arbejde og søger ly i sommerhuset, kommer ideerne til ham.

En bred vifte af opgaver

I dag arbejder Henrik Tengler med mange forskellige opgaver indenfor design gennem sit firma TENGLER Industriel design MDD. For eksempel løser han konsulent- og indretningsopgaver for virksomheder, der trænger til en gevaldig ansigtsløftning, og også opgaver som design af bænke til DSB stationer har han haft fingrene i. Arbejdet som møbeldesigner har han dog ikke lagt på hylden, og de klassiske linjer og velvalgte materialer er stadig i højsædet.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk