Søg på arkitekt

 

GamFratesi - Månedens designere juni 2010


04-06-2010 14:45:00
 

Møblet Rewrite som er et lille flytbart arbejdsrum. Endnu ikke i produktion.


Møblet Rewrite som er et lille flytbart arbejdsrum. Endnu ikke i produktion.

 

Stolen Cartoon. I produktion for Swedese.


Stolen Cartoon. I produktion for Swedese.

 

Designerne Stine Gam og Enrico fratesi


Designerne Stine Gam og Enrico fratesi

 
print
GamFratesi - Månedens designere juni 2010

Hver måned giver Møbelbasen sine brugere mulighed for at blive lidt klogere på en udvalgt designer, og i denne måned er der tale om hele to af slagsen. Nemlig designteamet GamFratesi, som er forholdsvis nye på møbeldesign landkortet. Her får du et indblik i deres designunivers og lidt info om menneskerne bag.

GamFratesi – hvem, hvad, hvor..

Designduoen består af danske Stine Gam (1975) og italienske Enrico Fratesi (1978), og de har kendt hinanden siden 2004. De læste begge arkitektur på universitetet i Ferrara i Italien. De klikkede med hinanden fra første færd, og selvom Stine kun lige var begyndt at lære at tale italiensk, og Enrico næsten ingen engelsk kunne, spirede deres samarbejde og kærlighed. Både til design og til hinanden. Efter Enrico havde tilbragt et halvt år i Sverige, endte de med at fortsætte studierne sammen i Århus på Arkitektskolens møbellinje. Siden er de flyttet til København, men har også en lejlighed i Italien, hvor de tager ned, når den står på familiebesøg og fremstilling af prototyper af deres designs.

Unge prismodtagere

GamFratesi som egentligt designstudio blev til i 2006. Siden har de fået fem møbler I produktion, og deres kreative samarbejde har helt sikkert mange flere at byde på allerede nu. De er også blevet belønnet med flere priser, og senest fik de ”Planken Ud Prisen” i 2009. Det er en pris som gives til møbelsnedkere eller -designere, der viser stor forståelse for æstetik og holder sig til høje håndværksmæssige standarter. Nogen som er villige til at gå planken ud i deres arbejde. GamFratesi vandt for deres møblers udtryksfulde formgivning og høje håndværksmæssige kvalitet.

Aktuel udstilling

I forbindelse med at GamFratesi har modtaget ”Gå Planken Ud” prisen, står de for forårets designudstilling på Trapholt i Kolding. Her kan deres møbler ses udstillet på en spændende og kunstfærdig måde. Desuden udstiller parret også tre nye værker. Udstillingen kan opleves frem til 31. oktober 2010.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk