Søg på arkitekt

 

Wingchair – karakteristisk kontur


14-11-2008 12:54:00
 
 

Designeren bag stolen: Hans J. Wegner.


Designeren bag stolen: Hans J. Wegner.

 
 
print
Wingchair blev relanceret af Carl Hansen og Søn i 2006 –men den oprindelige stol stammer fra 1960, og tilhører et af Wegners ypperste arbejder – En god detalje ved stolen er ryglænets og armlænenes karakteristiske konturer.

Stolen, der har fået betegnelsen CH_445 / Wingchair, er en ægte Wegner. I lighed med andre af de bedste kreationer, Wegner har frembragt, står og taler denne skulpturelle lænestol for sig selv i vidt forskellige miljøer.

Klare og harmoniske former
I Wegners værk stikker CH_445 op ved sin specielt klare og harmoniske formgivning. Især ryglænets og de polstrede armlæns karakteristiske konturer vækker opsigt.

Hans J. Wegner formgav stolen i 1960, og blev efter årtusindskiftet relanceret af Wegners gamle samarbejdspartner, den fynske møbelfabrik Carl Hansen & Søn.

Det tidløse design – med Wegners klare og rolige linjer samt exceptionelle siddekomfort – vandt klassiker innovationsprisen på IMM Cologne 2006.

Stolen er i dag mere moderne end nogen sinde med eksempelvis stribet betræk af Paul Smith.

Wegners oprindelige design
”Det er fascinerende at bringe dette stykke fremragende design på markedet,” har Knud Erik Hansen, administrerende direktør af møbelfabrikken Carl Hansen & Søn, udtalt efter relanceringen.

”Alt hvad vi havde at gå frem efter var Wegners egne tegninger og så et par af de meget få eksemplarer, der i 60’erne var blevet fremstillet i hånden. Vi er meget stolte over at kunne sige, at vi er så tætte på Wegners oprindelige design, som man kan komme, inklusive blindstel i massiv bøg og håndsyede keder,” forklarer Knud Erik Hansen.

Optimal støtte til kroppen
Man opdager, at ryglænets karakteristiske tværsøm har en vigtig funktion – den retter ryggen og gør dermed den rette siddeposition til noget helt naturligt.

Trækker man benene op eller lægger dem afslappet over et armlæn, bliver det tydeligt, at ryglænets hældning og hvælving yder optimal støtte til hovedet.

Muligheden for at indtage forskellige komfortable siddepositioner har altid været kendetegnende for Wegners ergonomiske design. Det geniale ved Wegner er, hvordan hans design forener udseende og ergonomi, form og funktion i perfekt harmoni.

Wegner og Carl Hansen & Søn
Samarbejdet mellem Wegner og Carl Hansen & Søn begyndte allerede i 1949. De første modeller – heriblandt den legendariske Y-stol – blev præsenteret i 1950, og snart efter fulgte et omfattende antal stole, der næsten alle har opnået status som klassikere og efterspurgte samlerobjekter i hele verden.

Samarbejdet har resulteret i en lang række smukke møbler, der fortsat skaber begejstring både herhjemme og i udlandet.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk