Søg på arkitekt

 

Wing Chair – en Wegner klassiker


05-05-2011 14:40:00
 
 
 
 
print
En ægte Wegner stol taler for sig selv, og den klassiske CH_445/Wing Chair stol er da heller ingen undtagelse. Stolen blev tegnet i 1960 og relanceret i 2006, og i lighed med andre af Wegners populære kreationer er Wing Chair ikke bare et møbel, men også en skulptur i sig selv, idet lænestolen tager sig flot ud i vidt forskellige miljøer.

Harmonisk formgivning
I Wegners designportefølje stikker Wing Chair ud ved sin specielt klare og harmoniske formgivning, og her er det særligt ryglænets og de polstrede armlæns karakteristiske konturer, som vækker opsigt. Hans J. Wegner formgav stolen helt tilbage i 1960, men i 2006 høstede det tidløse design, klassiker innovationsprisen på IMM Cologne 2006. Med de klare rolige linjer samt exceptionelle siddekomfort kan stolen bruges som stuens samlingspunkt eller i en hyggekrog – et perfekt sted at fordybe sig i en god bog, idet stolens vinger yder god rygstøtte, mens sæde, ryg og armlæn giver stor bevægelsesfrihed og mulighed for mange forskellige siddestillinger.

Carl Hansen & Søn
Den fynske møbelfabrik Carl Hansen & Søn er i dag producenten bag det fremragende stykke design. Stolen er lavet ud fra Wegners egne tegninger samt få originale eksemplarer, så resultatet er meget nær det oprindelige design. Det helt geniale ved Wegners design er, at de alle forener det gode udseende med ergonomi, form og funktion, og denne filosofi er også tydelig i hans Wing Chair, som både er en fryd for øjet og en yderst behagelig siddeplads.

Søn af en skomager
Hans J. Wegner blev født i 1914 i Tønder, men selv om han var søn af en skomager, valgte han at gå i en lidt anden retning, da han i en alder af 17 år blev udlært som snedker hos H. F. Stahlberg. Som 20årig flyttede han til København for at læse på Kunsthåndværkerskolen, og siden indledte han sin karriere som arkitekt. I 1940 startede Wegner et samarbejde med Arne Jacobsen og Erik Møller omkring indretningen af Århus Rådhus, og tre år efter stiftede han sin egen tegnestue. I dag anses Hans J. Wegner som en af historiens mest kreative og produktive danske møbeldesignere, og hans store talent er da også blevet belønnet med stort set alle designanerkendelse, mens mange af verdens store designmuseer, heriblandt The Museum of Modern Art i New York, udstiller hans design.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk