Søg på arkitekt

 

Verner Pantons ’Car Crash’ kører igen derudaf


01-06-2011 12:00:00
 
 
 
 
print
Tilbage i firserne var Verner Panton en dansk designer på toppen. Han var, og er den dag i dag, en af de mest kendte danske designere ude i den store verden, og med god grund. Pantons designs skiller sig ud, og futuristiske former og klare farver er hans særlige kendetegn. Den så venligt udseende mand med de visionære designideer er primært kendt for sine møbler og lamper. Nu har Georg Jensen besluttet, at vi skal mindes om, at han også designede et fantastisk fad, hvilket smykkegiganten nu har relanceret.

Historien lyder…
Sølvsmedene sidder spændte og venter på at få besked på, hvordan et nyt design skal tage sig ud, og hvad det præcis er, de skal i gang med at lave. Som regel vil et nyt projekt blive præsenteret med en række tegninger og skitser, men ikke denne gang. Når designeren bag hedder Verner Panton, kan der ske lidt af hvert. Den dag forklarede han, hvordan et nyt fad skulle se ud ved at krølle et A4 ark sammen og rette det ud igen. Sådan. Værsgo at gå i gang!

Tiltalende tilfældighed?
Sådan bliver historien om fadet Car Crash fortalt i sølvsmedjen, og fadets navn er da også noget, som sølvsmedene i sin tid fandt på at kalde det. Om det helt var sådan, det gik til, er ikke til at sige, men fadets udtryk og struktur leder bestemt tankerne hen i retning af den slags heldige tilfældigheder, der nogle gange opstår, når rigtig dygtige kreative personligheder folder sig ud. Eller krøller noget sammen.

Fra sølv til stål
I 1988 blev fadet lanceret for første gang, dengang i sterlingsølv som blev banket ud af Georg Jensens sølvsmede. I dag er fadet en del af den Masterpiece linje, som Georg Jensen har sendt i handlen. Ideen bag den nye produktserie stammer fra Georg Jensen selv. Allerede i 1920’erne talte han om demokratisk design og med Masterpiece kommer de store sølv designklassikere ud til en bredere kreds - præcis i tråd med den gamle mesters intentioner. Pantons fad fås i to størrelser, som begge bærer Verner Pantons signatur i bunden. Det smukke krøllede fad er et anderledes dekorations- eller serveringsfad som er iøjnefaldende på den bedst tænkelige måde, trods dets lidt voldsomt klingende navn.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk