Søg på arkitekt

 

Velkendt klassiker relanceres


07-01-2010 14:37:00
 
 
 
 
print
Arne Jacobsen har designet nogle af verdens største møbelklassikere, og de fleste af hans møbler er blevet reproduceret mange gange. Møbelproducenten Fritz Hansen relancerer nu den oversete klassiker Serie 8 stolen, også kendt som 3208 eller Lily. Sidst stolen blev sat i produktion var i 2007 med væsentlige forbedringer, blandt andet blev den lavet lidt større, og nu produceres den endnu en gang.

Legendarisk stol
Den legendariske stol blev oprindeligt designet af Jacobsen i 1968, som en del af hans banebrydende design til Danmarks Nationalbank. Stolen blev introduceret for første gang på den danske møbelmesse i 1970. Jacobsen brugte 3.208 stole til sin indretning af den Danske Nationalbank, og stolen var i produktion indtil slutningen af 70'erne. Produktionsprocessen var og er stadig meget vanskelig. Stolen er lavet af lamineret håndskåret finer og er resultatet af en meget kompliceret støbningsproces, der sikrer perfekte kurver og den bedste komfort. Støbningen af kurverne på skallen kræver et stort pres, og det resulterede i, at tre ud af fire af de færdige stole måtte kasseres, fordi støbningen ikke var i orden.

Produktiv arkitekt
Serie 8 er sammen med en række af arkitektens øvrige danske Moderne klassikere i Fritz Hansen's Arne Jacobsens samling. Herunder de tre andre laminerede stabelstole-modeller, Serie 7, Myren, og Grand Prix og sammen med lænestole som Ægget og Svanen fra 1958. Arne Jacobsen var meget produktiv både som arkitekt og som designer. Hans samarbejde med Fritz Hansen går helt tilbage til 1934. Myren og Serie 7 stolene blev produceret i 1952. I slutningen af 50'erne designede Arne Jacobsen Royal Hotel i København, der indførte Ægget, Svanen, Svanen-sofaen og Serie 3.300 til udformning verden.

Tilbage hos Fritz Hansen
Den ti-lags laminerede stabelstol vil være til rådighed hos Fritz Hansen fra starten af februar i sort og mørk chokoladebrun og i lakeret bøg. Siden 1970 er den blevet fremstillet med armlæn og er blevet kendt som Lily, sandsynligvis på grund af ligheden med liljens former. Den genindførte version vil blive tilbudt med sin oprindelige strømlinede silhuet og armlæn.Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk