Søg på arkitekt

 

Variér Penguin – nyklassiker med personlighed


18-11-2010 14:34:00
 
 
 
 
print
Variér Penguin – nyklassiker med personlighed

Der findes alverdens stole at vælge imellem, når familien skal have noget at sidde på ved middagsbordet. Nogle er vaskeægte designklassikere, tegnet af kendte arkitekter og designere. Andre er mere beskedent udstyret, når det kommer til historik og bagland. Man kan sige, at denne uges klassiker er på vej ind i den første kategori, for på trods af at Variér kun har produceret den smukke stol med de små vinger i kort tid, så ser stolens fremtid lovende ud.

Fortid og fremtid

En af grundende til, at Penguin stolens fremtid ser så lovende ud, er, at manden bag designet uden tvivl ved, hvad han gør. Der er tale om den norske arkitekt og designer Peter Opsvik. Han blev født i 1939, og har siden 1970 arbejdet som freelance møbeldesigner. Han startede sin karriere med at designe en stol, som skulle vise sig at blive en forrygende stor succes. I 1972 kom den justerbare børnestol fra Tripp Trapp til verden, takket være Opsvik, og siden er den solgt i mere end 3 millioner eksemplarer. Allerede dengang tog Peter Opsvik den menneskelige anatomi med i sine overvejelser, når han designede et møbel, og det er han aldrig holdt op med. Derfor er Penguin en stol, der ikke alene er smuk og dekorativ, men også behagelig at sidde i.

Behagelig pingvin

Grundprincippet i Opsviks stole er at skabe en mere aktiv måde at sidde på, og give mulighed for at sidde på flere måder og dermed få aflastet ryggen. I år 2008 udgav han bogen ’Rethinking sitting’, hvilket også var året, hvor Penguin kom til verden. De små vinger, der er en del af Penguin stolens ryg, kan bruges som armlæn, og det er derfor muligt at skifte stilling, når man sidder på stolen. Ryggen er fleksibel og sikrer på den måde støtte, hvad end man læner sig frem over et bord eller sidder tilbagelænet i stolen.
Navnet Penguin er opstået ud fra ligheden mellem pingvinens ’små arme’ og stolens armlæn. Stolens stel og øvrige udformning er meget enkel, hvilket fungerer godt i samspil med ryggens særegne udformning.

Variérs nye klassiker

Variér er producenten bag Penguin, og var tidligere en del af Stokke indtil 2006 hvor det blev en selvstændig virksomhed. Det har dog ikke betydet forringelse af hverken kvalitet eller design, og med Opsviks Pinguin stol er en ny klassiker kommet til. Stolen fås i is-blå, is-hvid, midnatssort, valnød og eg, og både blanke og matte ben kan sættes til. Desuden findes der hynder til stolen i en lang række farver. Så ikke alene indretter stolen sig efter dine behov, når du sidder på den, du kan også få den næsten præcis, som du vil, når det kommer til den specielle stols udseende.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk