Søg på arkitekt

 

Uma – Nyhed? Klassiker? Eller begge dele?


23-12-2010 11:38:00
 
 
 
 
print
Erik Jørgensen er navnet på et velrenommeret møbelfirma, som har produceret nogle af de helt store møbelklassikere – og noget tyder på, at de nu har gjort det igen. Uma er navnet på den seneste stol i rækken fra Erik Jørgensens hånd, og selvom den ikke har været i butikkerne i ret lang tid, er der vist ingen tvivl om, at den sagtens kan gå hen og blive en klassiker på højde med fx Wegners skarpe Ox-chair, også fra Erik Jørgensen.

Smuk og rar på en gang

Stoles sofistikerede og enkle navn Uma passer rigtig godt til stolens udtryk. Med feminine kurver og et enkelt formsprog er det fine navn oplagt, og navnet er jo ikke helt ligegyldigt, hvis stolen ender i samme kategori som nogle af de møbler Erik Jørgensen tidligere har lavet. Uma er funderet på et formstøbt poleret aluminiumsstel, og en polstret skal udgør sæde og ryg. Klare linjer præger stolens design, og den er ikke alene smuk at se på, den er også designet med bekvemmelighed for øje. Der er taget hensyn til, at stolen skal give støtte og hvile til kroppen, når man sidder i den, og med dens meget åbne og indbydende facon er det heller ikke let at modstå fristelsen og lige sætte sig lidt, når man står overfor den fine Uma.

Hannes Wettstein

Designeren bag stolen Uma er den schweiziske Hannes Wettstein. Han grundlagde i 1991 sit eget designfirma med base i Zürich, men hans arbejde har rakt vidt udover de schweiziske grænser. Blandt andet det danske marked har via Erik Jørgensen haft glæde af Wettsteins design, og både lamper, sofaer og meget andet er blevet solgt herhjemme. Sofaen Delphi er tegnet af Wettstein, og man kan sige, at stolen Uma er en slags lillesøster til den. I forbindelse med tilblivelsen af sofaen slog designeren også de første streger til en tilhørende stol. Desværre døde Hannes Wettstein i 2008, kun 50 år gammel, men hans design blev videreført af hans medarbejdere, og med baggrund i hans tegninger er Uma nu en realitet.

Moderne klassiker

En kvalitetsstol som man kan have i mange år, og som er en designmæssig perle, er en investering. Uma er et godt bud på en moderne klassiker, der vil se lige så stilfuld ud i et hjem anno 2025, som den gør nu, og med de mange valgmuligheder, der er, når det gælder farver og materiale til en Uma stol, så er det svært ikke at drømme bare lidt om at komme til at eje så fin en stol en dag.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk