Søg på arkitekt

 

Ugens klassiker: Tidløs tremmesofa


02-10-2009 09:10:00
 

Tremmesofa 2009


Tremmesofa 2009

 
 
print
En vellykket kombination af den klassiske topersoners-sofa, den engelske daybed og den franske chaiselong blev i 1945 til Tremmesofaen, som i dag er et af Børge Mogensens mest populære værker – og en vaskeægte klassiker inden for dansk møbeldesign.

For moderne til efterkrigstiden
Tremmesofaen blev oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbeludstilling, da Børge Mogensen sammen med sin gode ven, Hans J. Wegner, fik til opgave at indrette en treværelses lejlighed. Den moderne og multifunktionelle sofa viste sig dog at være lidt for avanceret til datidens smag – og Børge Mogensens Tremmesofa blev derfor først sat i produktion knap 20 år senere, i 1963.

’Den danskeste af alle sofaer’
Det var den anerkendte møbelgigant Fritz Hansen, som kom til at varetage produktionen af Børge Mogensens Tremmesofa, og op igennem 1960´erne blev møblet relanceret som "den danskeste af alle sofaer". I mellemtiden havde tendenserne inden for boligindretning rykket sig, og Tremmesofaen, som før blev betragtet som avanceret og usmart, fik nu stor succes.

Et møbel med flere funktioner
Tremmesofaens funktionelle design gør det muligt både at sidde og ligge i det smukke møbel. Ud over at være en såkaldt almindelig sofa, kan møblet nemlig også anvendes som chaiselong, da den ene sidegavl kan foldes ned og sættes fast med de smarte lædersnore. I dag produceres Børge Mogensens sofaklassiker af Fredericia Funiture. Sofaens stilrene og enkelte udtryk har gjort den til et populært og elsket møbel, der i dag står i mange hjem, som sætter pris på tidløst design og god kvalitet.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk