Søg på arkitekt

 

USM – en klassiker forud for sin tid


02-07-2010 09:26:00
 
 
 
 
print
USM – en klassiker forud for sin tid

Hvad er det, der gør et møbel til en klassiker? Er det alderen, designet, designeren, historien eller produktionsantallet? Måske er det, om folk kan genkende møblet, når de ser det? Svaret må være, at det er en kombination af det hele. Det, at møblet hele tiden reproduceres. Det behøver ikke nødvendigvis at være et møbel til 20.000 kr., da Ikea eller Ilva også har formået at skabe klassikere, som står i mange hjem. En klassiker, som mange nok ikke kender, er det schweiziske reolsystem USM Haller, der er en sand klassiker. Det tidløse og elegante design holder stadig.

Elegance og perfektion

USM-reolerne har rødder i arkitekturen og blev designet helt tilbage i 1963. Ingeniøren Paul Schärer og arkitekt Fritz Haller samarbejdede om at udvikle et system af møbler baseret på modulære arkitektoniske strukturer, som forener elegance og teknisk perfektion. Siden er USM blevet betragtet som klassisk design og har blandt andet været en del af den permanente udstilling på Museum of Modern Art i New York siden 2001. Den specielle forkromede kugle er det centrale element i systemet, hvor stålrør i krom danner det solide stel for de lakerede metalplader, som fås i elleve forskellige farver. USM er en skræddersyet opbevaringsløsning i det moderne hjem eller for kvalitetsbevidste virksomheder.

Historien

Oprindeligt var USM en virksomhed, der producerede metalkonstruktioner til bygninger. Da Fritz Haller mødte Paul Schärer, der var junior chef i virksomheden, blev de enige om at designe USM-systemet. USM-reolen var forud for sin tid, hvor mange møbler blev designet i træ, og også selve systemet og designet af reolen var meget moderne. En af de første virksomheder, der benyttede USM systemet i deres indretning var Rothschild Bank i Paris.

Utallige muligheder

USM-modulerne kan fås med forskelligt tilbehør; perforerede metalelementer, foret med lyddæmpende stof, for at optimere akustikken i lokalet. Eller låger, skuffer, hængemapperammer, udtrækshylder og LED belysning. Der kan også tilføjes låger i enten glas eller metal, eller de lakerede paneler kan udskiftes med klart glas. Alle modulerne fås med hjul, fødder eller vægophæng. Alle reolerne kan skilles ad og bygges op i nye variationer.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk