Søg på arkitekt

 

The More The Merrier Candlestick


02-09-2010 15:45:00
 
 
 
 
print
The More The Merrier Candlestick.

En klassiker er ikke nødvendigvis en genstand, der har eksisteret i en lang årrække. Eller en genstand, der er designet af en verdenskendt designer. Det er godt nok ofte nogle af de ingredienser, der typisk indgår i opskriften på en klassiker, men nogle gange er der bare også nyt design, af unge designere, som skiller sig ud og bliver succeser på kort tid. Og så kan man vist med rette kalde det en nutidig klassiker. Et eksempel er Muutos The More The Merrier Candlestick.

Ny fortolkning af gammel kending

Louise Campbell er navnet på designeren bag Muutos nyfortolkning af den mangearmede lysestage, som typisk er mere symmetrisk og enkel end den, som Campbell har kreeret. Nogle af de features, der gør The More The Merrier Candlestick helt speciel, er, at den kan samles på flere måder, og særligt de materialer, den er lavet af, skiller sig ud. Her er nemlig tale om blødt mat gummi og formstøbt stål. Lysenes holdere er i gummi, og armene i stagen er af stål. Campbell har forenet noget helt klassisk og nogle helt nye tanker i et smukt produkt, og det må være noget af det, der kan definerer en klassiker.

Sammensæt som du synes

Det personlige præg kan komme til udtryk i Muutos lysestage i det omfang, som man selv ønsker. Stagen fås i sort eller hvid, så farverne er helt klassiske, ganske modsat designet. Den kan som nævnt samles på flere måder, alt efter om man ønsker at følge et mønster eller sætte sin stage helt kaotisk sammen. En enkelt stage består af syv gummiholdere til lys og seks metalsamlinger, men hvis man vil have en helt overdådig kandelaber, kan stagerne sammensættes i en uendelighed. 7, 14, 28, 35 lys. Det er op til den enkelte.

Campbell: Alt andet end strømlinet

Louise Campbell siger selv om sin lysestage, at det er alt andet end strømlinet. Og ved et nærmere kig på designet og dets muligheder, kan man kun være enig med hende. Muuto repræsenterer på mange måder essensen af skandinavisk design, og Campbells The More The Merrier Candlestick er et godt eksempel, som en del af det Muuto kalder New Nordic. Campbell har slået sit navn fast her i norden og kan skrive en titel som årets designer i Danmark på sit CV. Så mon ikke den spøjse, men skønne, lysestage blot er et af forhåbentlig mange kommende klassiske designs fra Louise Campbells side.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk