Søg på arkitekt

 

The Kettle 9093 – en klassisk Kedel med fuglefløjt


04-03-2010 14:34:00
 
 
 
print
Hvis du har brug for kogende vand, så er der mange måder at fremskaffe det på. Du kan jo bare koge det i en gryde. Eller i en helt ordinær plastik el-kedel. Du kan også vælge at koge dit vand med stil. Alessi har siden 1985 gjort netop det legende let med deres klassiker The Kettle 9093.

Familievirksomhed med designerbesøg
Alessi er efterhånden et italiensk mærke med en hel del år på bagen. Helt tilbage i 1935 var familievirksomheden i fuldt vigør, og i dag er det tredje generation af familien, der driver virksomheden. I mange år har det været fast procedure at bruge mange forskellige designere, når der skal laves nye kollektioner. Det samme var tilfældet, da kedlen 9093 blev til. Som den første amerikanske designer i Alessi regi, kreerede Michael Graves i 1985 den klassiske skinnende kedel med den karakteristiske fløjte i form af en lille fugl i kedlens tud. Designet var nyt og inspireret af pop art og art deco bølgerne, som var meget populære i midtfirserne. Og den fine lille fugl, som synger, når vandet koger, var med til at give kedlen et næsten tegneserielignende udtryk.

Succes med stort S
Det er svært at sætte en finger på præcis, hvad det er, der gør en ting til en klassiker og en succes. Sådan er det også med kedlen fra Alessi, men en succes det er den. Faktisk så stor en succes, at det er den af Alessis designs, der har solgt flest eksemplarer gennem årene. Kedlen produceres stadig og fås nu også med sort og hvidt håndtag, og den lille fugleformede fløjte fås i flere forskellige farver.

Familieforøgelse
Den smukke kedel har fået en lillebror i form af en el-kedel i samme design. Det er jo nok den mest udbredte måde at koge vand på nu om dage, og derfor er det også nærliggende at gøre det muligt at sætte den stilfulde kedel i stikkontakten. Hvis du ikke kan få nok af Michael Graves kedeldesign, så kan du også få en flødekande og en sukkerskål i samme serie, der fuldender lokket, når du skal servere eller bare selv nyde en kop te eller kaffe.Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk