Søg på arkitekt

 

Take A Line For A Walk


28-10-2010 14:34:00
 
 
 

Designer Alfredo Häberli


Designer Alfredo Häberli

 
print
Take A Line For A Walk? Jo den er god nok – det er navnet på en stol. Nærmere betegnet er det navnet på en stol fra 2003, der på trods af sin unge alder med rette kan kaldes en nyklassiker. Et italiensk møbelfirma, en anerkendt designer og en kreativ tankegang er nogle af de vigtige ingredienser i opskriften på den lækre loungestol med det lange navn.

Inspirerende gåtur med en streg
Designeren bag stolen er den argentinsk fødte Alfredo Häberli (1964 -). Han var I gang med at læse en bog om kunstneren Paul Klee, da han fik ideen til loungestolen. Klee beskrev sin oplevelse af at tegne som at ”gå tur med en streg” – ”Tak A Line For A Walk” og de ord satte gang i Häberlis tanker og blev temaet for stolen. Det blev til en letvægtsstol med store øreklapper, eller vinger om man vil, og selvom stolen er polstret og behagelig, er det let at se, at den er spinkel og delikat i sit udtryk i forhold til mange andre hvilemøbler.

Moroso producerer letvægteren
Häberli er født i Buenos Aires i 1964, men forlod sit hjemland allerede i 1977 for at slå sig ned i Schweiz. Her uddannede han sig til industriel designer fra Höhere Schule für Gestaltung i Zürich i 1991, og har siden 1993 haft sit eget designstudio. Han kan beskrives som endnu en i rækken af "globale talenter", der er kendt verden over, og både møbeldesign og industrielt design er hans speciale. Gennem tiden er det blevet til samarbejde med mange internationalt anerkendte virksomheder, og stolen Take A Line For A Walk er blevet til med Italienske Morosos stempel i bunden. At gå en tur med en streg virker umiddelbart som volapyk, men hvis man er en kreativ sjæl med masser af ideer, kan den sætning øjensynligt omsættes til en enkel skøn afslapningsstol, som uden tvivl vil være populær mange år frem i tiden.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk