Søg på arkitekt

 

Siddemøbel-klassikerne ’Sælen’ relanceres


11-11-2011 12:41:00
 
 
 
 
print
I 1956 fik den danske møbelarkitekt Ib Kofod-Larsen en spændende opgave for den svenske møbelfabrik OPE Möbler. Fabrikken ønskede en serie ”danske” møbler til at puste liv i den dengang hensygnende svenske møbelindustri, og det blev grundlaget for en serie siddemøbler opkaldt efter den svenske by ’Sälen’.

I fornemt selskab
Ib Kofod-Larsen, 1921-2003, hører til samme generation som sine mere almindeligt kendte kollegaer Hans J. Wegner og Børge Mogensen, og ligesom de tog han vejen fra snedkerværkstedet til arkitektskolen. I slutningen af 1940’erne tegnede Kofoed-Larsen en række markante møbler til Snedkerlaugets møbeludstillinger. Mest kendte er nok sofaen og lænestolen Elizabeth, som begejstrede den britiske dronning Elizabeth II i en sådan grad, at hun købte et eksemplar af hver under sit besøg i Danmark i 1958. Sælen-møblerne er en senere variant af disse møbler

Kendt i udlandet
At Ib Kofod-Larsen ikke har opnået samme popularitet og berømmelse herhjemme som Wegner og Mogensen, skyldes formentlig, at hans møbler i vidt omfang er blevet produceret og solgt i udlandet – især USA, Storbritannien og Sverige. Alligevel sælges hans møbler i dag til stadig højere priser på møbelauktioner, hvilket er et tydeligt tegn på, at hans rene design værdsættes af designentusiaster både i hans hjemland og over resten af verden.

Klassiker i nyproduktion
Sælen-møblerne har i mange år været ude af produktion, men nu relanceres den elegante siddegruppe af Brdr. Petersens Polstermøbelfabrik i Viby J. I næsten 40 år har brødrene Egon og Erling Petersen arbejdet med møbelpolstring og møbelklassikere i deres fælles virksomhed, som nyproducerer en række danske møbelklassikere og udfører udvikling og produktion for flere danske og udenlandske arkitekter, og nu er Sælen-møblerne også at finde i deres brede sortiment. Et af de mest markante medlemmer af denne serie er sofagruppen ”Sælen”, der består af to lænestole – en høj og en lav – samt en topersoners sofa. Møblerne fås med betræk i stof eller læder og med stel i enten eg, valnød eller teak.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk