Søg på arkitekt

 

Prime Time – den ultimative afslapningsstol


28-01-2010 16:21:00
 

Stolen Prime Time


Stolen Prime Time

 
 
 
print
Stolen, Prime Time, der er designet af den danske møbelarkitekt Tom Stepp, oser af både kvalitet, design og funktionalitet. Der findes mange fede lænestole på det danske marked, men mange af dem mangler funktionalitet og komfort. Stolen her er så stor, at den kan bruges som hyggestol til mere end én person. Den er derfor også perfekt til rummet med så lidt plads, at der ikke plads til en sofa, fordi man stadig kan sidde afslappet og mere end én person. Der er tale om en anderledes nyklassiker.

Funktionel og god til børnefamilien
Hvilestolen er skabt til, at man kan synke ned i den i dagens "prime time", det vil sige, når man har tid at slappe af. Stolens sæde og ryg er buet og støtter kroppen samt giver den en afslappende komfort. Stolen er meget funktionel, og det er muligt at sidde i den på mange måder, også flere personer af gangen. Stolen fås med løse hynder, hvor betrækket kan tages af og vaskes, og den er derfor generelt god til børnefamilien. Selve stolens skal er formspændt og fås i bøg, birk, valnød eller sæbebehandlet egetræ, og understellet er drejeligt. Der er også lavet en fodskammel og et lille bord, som matcher stolen.

Møbler med et formål
Tom Stepp er uddannet arkitekt fra kunstakademiet i København, men inden han blev arkitekt, har han taget en lang række praktiske uddannelser – akkurat som mange af de gamle kendte danske designere. Han er blandt andet uddannet tømrer, byggetekniker og bygningskonstruktør og har dermed en stor og nyttig indsigt i, hvordan en konstruktion er opbygget. Stepp lægger vægt på godt håndværk i sit design, men komforten er mindst lige så vigtig. Han synes ikke om begrebet; møbler som kunst, da møbler for ham helst skal have et formål. Derfor er de fleste af hans møbler også designet ud fra, hvor han stødte på en mangel.

Inspireret af sin datter
Da Tom Stepp tegnede Prime Time-stolen var det således, da han manglede en stol som den i sin hverdag. Da hans datter var mindre, savnede han en stol, som de begge kunne sidde og hygge sig i sammen. Der var mest brug for stolen sidst på dagen, mens datteren så tv, og Stepp havde brug for at hvile sig. Stolens design er derfor skabt ud fra, at den skal signalere, at man skal sætte sig i den og slappe af.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk