Søg på arkitekt

 

Mundo – en nyklassiker med stort potentiale


18-02-2011 08:47:00
 
 
 
 
print
Mundo – en nyklassiker med stort potentiale

Mundo er navnet på en stol, der i alle sine former er enkel og så veldesignet, at den trods sin forholdsvis korte karriere i handelen allerede kan kaldes for en nyklassiker. Stolen er designet på en sådan måde, at træets egenskaber udnyttes til fulde og kommer til sin ret. Formsproget er på én gang klassisk og humoristisk, og Susanne Grønlund, som har designet Mundo, har virkelig formået at skabe en stol, der kan imponere de fleste. Der er en lang række grunde til Mundos popularitet. Det enkle, men lidt humoristiske design fanger øjet, men uden at distrahere. Stolen udtrykker styrke, lethed og fleksibilitet, og på trods af det spinkle ydre har Mundo en skøn siddekomfort. Mundo findes både som stabelstol, barstol og også som loungestol.

Mundos mange muligheder

Stabelstolen er den mest enkle af de tre, og selvom den er meget velegnet til konferencelokaler og andre steder, hvor man har brug for at kunne variere antallet af siddepladser med et snuptag, så vil den bestemt også pynte i private hjem. Barstolen passer også perfekt i det moderne hjem, hvor en disk eller et højt bord vil blive et eftertragtet opholdssted med et par Mundo barstole som siddepladser. Loungestolen er lav og noget bredere end de andre modeller og indbyder på den måde til, at man sidder afslappet og tilbagelænet i den. Loungestolen fås med forskellige typer af ben, så der er gode muligheder for at variere stolens udtryk alt efter, hvad man ønsker sig. Stolen kan placeres på en trompetformet drejesokkel eller et forkromet drejestel på fire ben. Endelig fås også fire separate træben til at skrue under stolen, hvilket giver en helt anderledes stol, end de mere strømlinede understel i stål.

Intet er overladt til tilfældigheder


Susanne Grønlund har gennem sin karriere gjort det til en mission at designe ting, der har en berettigelse, ud over at være smukke. Der skal være en funktion, som designet lever op til, og finesser skal ikke spænde ben for funktionaliteten. Grønlund tænker altså over hver en lille del af et møbel, og det er Mundo et godt eksempel på. De små plastikdutter, der sidder under benene på stabelstolen, er fx lavet af pvc-fri plastik, som er 100% genanvendeligt. Det må da siges at være omtanke og øje for detaljen. Fredericia Furniture er producenten bag de skønne Mundo stole, og de har jo en hel del klassikere i deres katalog efterhånden, så Mundo er helt sikkert i det rette selskab.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk