Søg på arkitekt

 

Micado – en ny klassiker


04-06-2010 09:18:00
 
 
 
 
print
Micado – en ny klassiker

Bordet Micado er forholdsvis nyt, men det er sin unge alder til trods, allerede berettiget til titlen som klassiker. Tilbage i 2004 fik designeren Cecilie Manz Den Danske Designpris for sit helt særlige bord, og siden har det stået højt på listen over de nye danske designklassikere.

Bordet der samler sig selv


Bordet er i sig selv meget simpelt – og så alligevel ikke. Træbordet er samlet af bordpladen og de tre ben, men uden brug af hverken hængsler eller skruer. Når bordet stilles på gulvet, låser benene sig simpelthen fast af sig selv, og bordet er klar til brug. Navnet Micado leder jo tankerne hen på et spil med en stak pinde, som er viklet ind i hinanden på kryds og tværs, og når man ser på det fine bord, ser man straks, at navnet er meget velvalgt.

Nytænkning og umiddelbarhed

Et bord med tre ben er der jo for så vidt ikke noget helt særligt ved, men Cecilie Manz har formået at skabe et legende udtryk ved at lade benene stikke op gennem bordpladen og derved skabe et helt nyt og tidssvarende bud på et trebenet møbel. Kreativiteten ser ud til at have fået en ordentlig spand kul, og designeren ynder da også at tænke ud af boksen. ”Jeg lægger vægt på enkelhed og umiddelbarhed. Min arbejdsmetode er først at se helt åbent på begrebet, f.eks. ”bord”. Jeg gør mig umage med at komme til bunds i, hvilke funktioner, det skal leve op til. Så giver jeg idéerne fuld skrue i starten, men efterhånden som de tager form, minimerer jeg så meget som muligt” siger Cecilie Manz selv om sit design.

Samarbejde med en sværvægter


At Micado kan kaldes en klassiker allerede skyldes ikke kun Cecilie Manz og hendes designfærdigheder. Også producenten, Fredericia Furniture, har været med til at skabe bordets status. Med deres historiske baggrund og mange designklassikere i stalden, er det efterhånden en kendsgerning, at mange af de møbler, der kommer fra deres hånd opnår en vis klassikerstatus. Micado bordet skiller sig ud i mængden, uden tvivl, men de rene linjer er med til at give det et stilfuldt udtryk, som ifølge designeren selv sagtens kan kombineres med mere klassiske designs. ”Folk i dag er meget åbne for at kombinere nyt og gammelt. Jeg kan sagtens se Micado som jokeren i et nydeligt hjem - gerne sammen med en sort Børge Mogensen-sofa”


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk