Søg på arkitekt

 

Mega Mussel har jubilæum


10-06-2010 14:42:00
 
 
 
 
print
Mega Mussel har jubilæum

Et veldækket bord kan være meget udtryksfuldt og utrolig smukt. Resultatet af borddækningen afhænger af mange faktorer, men hvilket stel, man vælger, kan afgøre meget. Kongeligt porcelæn har i århundreder været forbundet med højt profileret borddækning og mest forbeholdt det bedre borgerskab. Det klassiske Musselmalede stel har for et enkelt årti siden fået en fræk og moderne lillebror, som har vundet stort indpas på danskernes ønskelister og spiseborde. Og som desuden er blevet Royal Copenhagens bedst sælgende stel nogensinde. Det er Mega Mussel, der har 10 års fødselsdag.

Musselmalet under lup

Det 235 år gamle stel, Musselmalet, er en fantastisk designklassiker, men det har vist sig, at den nye version af stellet, Mega Mussel, som kom til verden i år 2000 også allerede har opnået klassikerstatus. For ti år siden skabte den daværende designstuderende, Karen Kjældgård-Larsen, Mega Mussel som en del af sit afgangsprojekt på Danmarks Designskole. Hun kopierede det gamle design, forstørrede det, og begyndte at tegne ovenpå det. ”Jeg ville give folk følelsen af, at de kiggede på Musselmalet i lup. Det skulle provokere og få folk til at se Royal Copenhagen på en ny måde. Resultatet var moderne, samtidig med at det var tro mod det gamle stel” har Karen Kjældgård-Larsen fortalt.

En satsning der gav bonus

Der var blandede følelser hos Royal Copenhagen, da de blev præsenteret for Mega Mussel. Spørgsmålet om, hvorvidt det var for vovet og kontroversielt, var oppe at vende, men stellet blev sat i produktion, og dets succes taget i betragtning, må Royal Copenhagen være meget glade for, at de besluttede at producere stellet med de store blomster. I anledning af at stellet fylder 10 år, er der kommet nye dele til. Blandt andet en terrin og en kageopsats. Også familiens yngste medlemmer kan nu sidde med ved bordet med stil, da der er kommet et sæt Mega Mussel porcelæn til de kære små. Ligesom traditionen foreskriver, bliver alt Mega Mussel malet i hånden, og det smukke stel kan sagtens betragtes som en god investering frem for blot et indkøb.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk