Søg på arkitekt

 

Klassisk Stelton salatbestik


31-03-2010 16:42:00
 
 
 
print
Et sæt salatbestik kan købes for en flad tikrone. Eller mindre. Eller mere. Alt efter hvilket salatbestik man er på udkig efter. Næsten alt er tilladt i dag, og derfor er der også uoverskueligt mange forskellige muligheder, når salatskålen skal peppes op, og de sunde sager skal serveres med maner. En altid sikker vej at gå er den klassiske, og her kommer denne uges klassiker på bordet.

Redskaber som kommer i sæt
Stelton er det meget velkendte designhus, som står bag produktionen af et af dansk designs mest populære og klassiske bud på smukt salatbestik. De to redskaber som kommer i sæt, hører under linjen Cylinda Line, og er designet af ingen ringere end Arne Jacobsen. Den designkyndige dansker er nok mest kendt for sine smukke stole med billedlige navne som Svanen, Ægget og Myren. Men Arne Jacobsen tegnede meget andet, som for eksempel bestik, skåle og kander for Stelton.

Nytænkning og samarbejde
Det krævede lidt overtalelse at få den gode Jacobsen til at designe for Stelton. Som stedsøn af designeren, fandt direktør Peter Holmblad det nærliggende at henvende sig i familiens egen rækker, da han mente at Stelton havde brug for alvorlig nytænkning inden for produktdesignet. Det var dog først da Arne Jacobsen så nogle af Holmblads egne tegninger, at arbejdet begyndte. Den succesfulde designer syntes simpelthen at stedsønnens skitser så håbløse ud, så han trådte til. Opgaven var at skabe en serie af blandt andet skåle, isspande og kander til middagsbordet og barskabet. Alt sammen i rustfrit stål. Det lykkedes, og serien Cylinda Line blev en stor succes.

Klassikerens stærke sider
Der er ingen regler om, at alt på et veldækket middagsbord nødvendigvis skal passe sammen. Og her kommer klassikeren ind i billedet. Det gode ved klassikere, i dette tilfælde Steltons salatbestik, er at de kan sættes sammen med mange forskellige ting, og tilføre stilsikkerhed til det meste. Hvad end din salat er anrettet i et træfad eller en pangfarvet plastikskål, vil Cylinda Line salatbestikket se godt ud i sammenhængen. Samtidig er de mindre ting, som for eksempel salatbestik, en meget tilgængelig måde at få noget klassisk dansk design inden for hjemmets fire vægge.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk