Søg på arkitekt

 

Klassiker i elegant forandring


14-10-2011 14:14:00
 
 
 

Poul M . Volther


Poul M . Volther

 
print
En klassiker i forandring. Sådan kan man vist bedst beskrive den nyligt lancerede Corona Spectrum. Spectrum udspringer af den klassiske Corona-stol, der har gennemgået en elegant forandring, og nu fås i en række inspirerende farve-kombinationer. Stolens design er stadig det samme, men de nye farver står i stærk kontrast til den oprindelige og velkendte læderbeklædning.

Et navn med historie
Manden bag det klassiske design hedder Poul M . Volther, og da han og møbelproducenten Erik Jørgensen en sommerdag i begyndelsen af 1960’erne arbejdede på at færdiggøre Corona-stolen, opkaldte de den nye stol efter den smukke lysende ring omkring solen, der optræder ved en solformørkelse. Når månen dækker solen fuldstændigt, ses et strålende hvidt lys, der kastes ud i alle retninger – det hvide lys afspejler alle regnbuens farver, og når man lader lyset passere igennem et prisme, spredes det ud i et spektrum af farver. Netop denne sjove finesse har skabt inspiration til en relancering af den klassiske stol i nye, skønne farver.

Hidtil ukendt farveeksplosion
Den klassiske Corona-stol blev første gang præsenteret i Danmark i 1964, hvor den blev mødt med begejstring i den international mode- og designverden. Stolen var oprindelig tænkt beklædt i stof, men faktisk endte stolen med blive betrukket med læder. Nu må læderbetrækket dog vige for de mere spændende valgmuligheder, der findes blandt tekstiler, for i forbindelse med Danish Design Week valgte Erik Jørgensen nemlig at lancere Corona Spectrum i en mangfoldighed af farver. I den nye, elegante udgave er stolens fjedrende stålstel lakeret i fem spændende farver: sort, hvid, rød, turkis og orange, og dertil kan man vælge en række matchende farver i stof.

Rødder i godt håndværk
Poul M. Volther tilhørte en generation af arkitekter med rødder i det gode håndværk. Som eksponent for funktionalismen var han imod modelune og elskede i stedet den enkle forarbejdning af fine materialer. Corona-stolen er da også en elegant og sjælden kombination af organisk udstråling og teknisk kølighed. Den fuldpolstrede skal i fire elementer understøtter kroppen optimalt og har tydelige referencer til den menneskelige anatomi med rygsøjle og ribben. Stolen er i dag en af verdens mest anerkendte designikoner, og mon ikke interessen tager yderligere til, når de nye farvestrålende Corona Spectrum stole rammer designbutikker verden rundt.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk