Søg på arkitekt

 

Kevi stolen – klassiker nu i farveeksplosion


08-08-2011 09:36:00
 
 
 
 
print
Kevi stolen er en klassiker baseret på en uopslidelig idé: Jo bedre du sidder, des mere får du fra hånden. I 1958 præsenterede arkitektbrødrene Ib og Jørgen Rasmussen Kevi, som vi kender den i dag, og stolen blev hurtig sat i produktion. Ryg, sæde, stel, hjul og greb – en enkel opskift på en praktisk stol designet ud fra lige dele æstetik og funktionalitet.

Mere end 50 år på bagen
De fleste voksne danskere har prøvet at sidde i en Kevi stol, og det er egentlig slet ikke så mærkeligt. I 2008 fyldte det klassiske design nemlig 50 år, og i tidens løb er den produceret i et svimlende stort antal – over 2,5 millioner eksemplarer. Stolen var en af de mest populære og folkelige kontorstole i 1970'erne, og den indfriede på bedste vis fordringerne til arbejdsmiljø og ergonomi. Derfor har rigtig mange danske hjem og kontormiljøer enten et nye eller ældre eksemplar af stoleklassikeren stående.

Det kendte Kevi hjul
Stolens popularitet skyldes dels de tidløse design, men blev også hjulpet godt på vej af, at Jørgen Rasmussen i 1965 opfandt Kevi hjulet, som blev påsat Kevi stolene. Med dette revolutionerende ’dobbeltruller hjul’ kunne stole nu bevæge sig frit og nemt, og opfindelsen blev i 2006 optaget i ´Den Danske Kulturkanon´ som et af vor kulturs 12 vigtigste stykker design og kunsthåndværk. Efter manges mening findes der stadig ikke noget alternativt stolehjul, der er bedre end Kevi hjulet, og alt fra Kevi stole til Philips fjernsyn er da også gennem årene blevet flytbare ved montering af netop dette hjul.

På Museum of Modern Art
Kevi-stolen er faktisk så populær og berømt, at den i dag findes på Museum of Modern Art i New York, og det er Morten Engelbrecht, adm. direktør for Engelbrechts A/S, producenten bag, godt tilfreds med tilfreds med overtagelsen. ”Det passer rigtig godt ind i vores forretningsfilosofi om, at vores møbler skal være æstetiske og funktionelle samt kunne tilføre rummet værdi og skabe glæde for brugerne. Og da Kevi sortimentet er meget dybt, kan man nemt finde stolen, der passer til den relevante arbejdssituation,” siger Morten Engelbrecht. Syv nye farver Året efter 50års jubilæet blev den klassiske Kevi stol introduceret i syv nye lakfarver; blå, grøn, rød, gul, orange, pink og brun. Og selv om en klassiker ofte er eftertragtet i sin oprindelig form, kan det også være rart med lidt farvefornyelse, så længe designet stadig er det samme ’gode gamle’. Således kan man nu vælge en farverig model til enten arbejde eller hjemme. Og med den syv farver store palette at vælge imellem, burde det ikke være noget problem at finde en yndlingskulør, der kan skabe lidt ekstra arbejdsglæde på kontoret…


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk