Søg på arkitekt

 

Junosengen – og det der ligner


22-04-2010 14:19:00
 

Sebras Kili baby og junior seng


Sebras Kili baby og junior seng

 

Den originale Junoseng


Den originale Junoseng

 
print
De fleste har nok på et eller andet tidspunkt set en Far til fire film, hvor den gæve lillebror Per har en ganske særlig seng at sove i. Det er nemlig en Junoseng, han har fået tildelt i de gamle film, og det har uden tvivl været med til at udbrede kendskabet til den yndige seng. For nylig har den gamle seng fået tv-tid igen, da den selvudnævnte Bonderøv fra DR2 brugte noget af et program på at vise, hvordan han havde sat en Junoseng i stand til sin lille nye søn.

God, men brugt
Og sættes i stand, det skal en Junoseng som regel. De produceres nemlig ikke længere, og man skal derfor ud på brugt markedet, hvis man vil have fingrene i en original. Det er dog også muligt at købe en seng, der minder meget om den originale, da en række firmaer og designere har skelet til den klassiske børneseng og lavet nye udgaver efter samme princip. Den originale Junoseng blev til i 1942-1943. Manden bag var arkitekten Viggo Einfeldt, som faktisk ikke var møbelarkitekt, men bygningsarkitekt med egen tegnestue. Krigen satte en midlertidig stopper for det meste byggeri, og det var med til at få Einfeldt til at tænke i andre baner. Det viste sig at være en ganske god plan, da hans seng blev en stor succes.

En værdig afløser
Viggo Einfeldt døde pludseligt i 1955 kun 55 år gammel. Det betød, at produktionen af Junosengen stoppede. Der er dog mange, der siden har forsøgt sig med senge, der minder om den originale, og en af de mest vellignende er Kili baby og junior seng fra firmaet Sebra. Her får man en udtræksseng, der som den originale kan vokse med barnet, og som lever op til de sikkerhedsanvisninger, der i dag findes for tremmesenge til børn. Hvad end man får fat i en original Junoseng eller vælger en af de nyere lignende modeller, er det en smuk og klassisk løsning til børneværelset.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk