Søg på arkitekt

 

Instruktørstolen MK16


11-03-2010 14:14:00
 
 
 
print
Denne uges klassiker er hentet i den danske designer Mogens Kochs katalog. Han kom til verden tilbage i 1898, og møbeldesign var faktisk ikke hans primære beskæftigelse. Han blev uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1925, hvor han i mange år efter var tilknyttet som underviser. Fra 1950-1968 fungerede han som professor i bygningskunst på skolen. Så man kan sige, at det egentlig var de lidt større perspektiver på design og arkitektur, som Mogens Koch var ekspert i. Ikke desto mindre designede han en række møbler, som i dag kan betragtes som klassikere. Blandt andet var instruktørstolen en af hans genistreger.

Let, men stilfuld
Det var i 1932, at instruktørstolen MK16 så dagens lys. Koch tegnede stolen til en konkurrence, og den blev kun fremstillet i nogle få eksemplarer. Virksomheden Interna fik en årrække senere øje på stolen i et tidsskrift, og de kontaktede manden bag. Han havde en enkelt MK16 stol stående, og på baggrund af den blev stolen sat i produktion i 1960. I dag produceres stolen af Rud Rasmussen, som også laver et stativ til opbevaring af de sammenklappede stole. Da stolen kom frem, var den nyskabende og noget særligt via dens egenskaber som kvalitetsmøbel samtidig med, at den kunne klappes sammen og stilles hen i et hjørne. Datidens møbler var i høj grad præget af mere bombastiske og tunge designs, så den lidt skrøbeligt udseende stol, lavet af et træskelet og noget læder eller lærred, var noget nyt.

Klassisk klapstol
I dag findes der jo uendelige mængder af forskellige klapstole. Og de fleste af dem er langt fra så kostbare som Mogens Kochs instruktørstol. Men selvom den kan foldes sammen, er den mere end en almindelig klapstol. Mogens Koch gennemtænkte sit design og skabte en holdbar, men luftig stol, som stadig må siges at være let at sætte sammen med mange forskellige stilarter. Stolen findes i forskellige typer af træ, og er både blevet lavet med læder og lærred på rygstykket og sædet. Der er altså flere valgmuligheder, hvis du ønsker dig en instruktørstol. De lige linjer og den firkantede form giver stolen et cool udtryk, og hele ideen om at tilbringe tid i instruktørens stol er jo i sig selv også meget cool.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk