Søg på arkitekt

 

Home Desk – klassikeren til den bærbare


14-01-2010 16:05:00
 

George Nelson


George Nelson

 

Swag Leg Home Desk


Swag Leg Home Desk

 
 
print
Skrivebordet har været et af de mest brugte og vigtige møbler igennem flere århundreder. Efterhånden som det blev moderne at læse og skrive, blev et skrivebord en form for statussymbol i hjemmet eller på kontoret. Mange af de store anerkendte designere har designet skriveborde, og en klassiker inden for skriveborde er designet af den amerikanske arkitekt George Nelson.

Grundlægger af amerikansk modernisme
George Nelson blev uddannet i arkitektur fra det berømte Yale Universitet og afsluttede sine studier på det amerikanske akademi i Rom. Han var blandt andet chefredaktør for magasinet Arkitektonisk Forum fra 1935 til 1944. I 1946 oprettede han sit eget arkitektfirma, og andre af hans klassikere er den berømte Coconut stol og Marshmallow sofa. Sammen med Charles og Ray Eames var George Nelson en af grundlæggerne af den amerikanske modernisme. Nelson designede hovedsageligt interiør og møbler, men det blev også til en række velkendte vægure. Generelt elskede Nelson at lege med former og materialer.

Udtryksfuldt design
I 1958 designede Nelson Swag Leg Home Desk, der er et fint og udtryksfuldt skrivebord. Skrivebordet er både raffineret og elegant og samtidig dekorativt med sine underspillede farver. Oprindeligt var skrivebordet tænkt som et skrivebord til kvinder, fordi det ikke er så markant som mange store skriveborde. Førhen var det ofte mænd, der sad ved skrivebordet og klarede sagerne - og de havde helst store markante borde. I dag er skrivebordet dog populært i mange hjem og giver liv og stil til kontoret. Bordet er især populært i dag på grund af sin lille størrelse, der gør den perfekt til nutidens bærbare computere.

Bøjet stål
Bordet har forkromede metalben, hvid skriveoverflade og en træramme i valnød. Skufferne deles af farvede træstykker – to i appelsinfarvet et i blå og et i gul. Derudover er der to sorte blyantsskuffer under skrivepladen. Benene er blevet formet ud fra en helt speciel teknik med at presse stålet i form. Nelson designede en række borde ud fra dette koncept med at bøje stålet, der gav det et skulpturelt udseende. Bordet er fremstillet i dele, så det ikke fylder meget under forsendelsen og forbrugeren kan nemt selv samle det. Udover at designe møbler og interiør har Nelson skrevet en række af bøger om design, og han underviser også i arkitektur.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk