Søg på arkitekt

 

Gubi lancerer en sjælden spejlklassiker


07-10-2011 15:42:00
 
 
 
 
print
Kun ganske få designere har haft succes med at designe et spejl, som siden hen har fået plads på listen over internationale designklassikere. Jacques Adnet er en af dem. I dag er hans elegante læderspejl fra 1950 en unik inspirationskilde for designere verden over – og det hotte, luksuriøse og ikke mindst klassiske spejl relanceres nu på ny af den danske designvirksomhed Gubi.

Unik materialekombination
Adnet brugte en eksotisk kombination af metal, læder og spejlglas i kreationen af hans eksklusive spejldesign. Og netop eksklusivitet og luksus var hans særlige kendetegn. Derfor var det velrenommerede franske modehus, Hermés, en oplagt samarbejdspartner for den dygtige designer, og sammen med Hermés designede Adnet en kollektion af diskrete, men alligevel voluminøse læderbetrukne møbler og bolig accessories – heriblandt det unikke læderspejl, som blev et perfekt eksempel på Adnets kreativitet.

Lille spejl på væggen der
Adnets fine spejl er kendt for dets enkle og luksuriøse udtryk med detaljer i messing og en læderrem, der er proportionel med størrelsen på spejlet. Og selv om et spejl ikke ofte betragtes som et klassisk møbel, kan det have en helt særlig betydning for indretningen. Ja, faktisk kan spejlet være indretningsarkitektens bedste ven, da det kan få rum til at virke større og mere rummelige. Og så er det tydeligt, hvorfor Adnets læderbetrukne spejl har fået titlen som ’klassiker’ inden for sin genre. Spejlet passer nemlig fint ind i alle former for hjem – både feminine og maskuline stilarter, da spejlet er både enkelt og stilrent.

Moderne og fremtidssikret design
Adnet var en af de første designere, som integrerede såvel metal som glas i struktur og design af møbler, og han blev kendt for sine avant garde designs. Han var meget innovativ i sin tankegang og tænkte frem i tiden – med det resultat, at flere af hans designs var så klassisk smukke og velfungerende, at de i tiden fra dengang og frem til nu har opnået stor popularitet. Alle hans designs var solidt konstruerede og minimalistiske i formen – for Adnet var et møbel nemlig ikke blot et simpel og praktisk konstruktion, men et objekt af stor vigtighed. Og måske var det netop hans store kærlighed til faget, som sikrede ham en plads blandt de mest anerkendte unge designere i hans tid. Ud over møbeldesign brugte han også sin kreativitet til design og indretning af hele lejligheder og kontorer for et antal prominente ansigter, heriblandt den franske præsident.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk