Søg på arkitekt

 

Funktionel plads til bøgerne


10-12-2009 14:46:00
 

Montanas klassiker


Montanas klassiker

 

Muuto Nordics Stacked Shelf System


Muuto Nordics Stacked Shelf System

 
 
print
Der findes gode gamle designklassikere, som er blevet en del af klassiker-vokabularet. Det er eksempelvis danske klassikere som Svanen af Arne Jacobsen, Hans J. Wegners kendte påfuglestol og andre klassikere af blandt andre Verner Panthon og Børge Mogensen. I denne uge sættes fokus på en nyere klassiker og et designmøbel, der endnu ikke er blevet en klassiker, men som har gode udsigter til at blive det.

En gammel klassiker
Hver type møbel har sin klassiker og inden for reoler er Montana-reolen en af klassikerne i dansk møbeldesign. Montanareolen er dog en af den nyere tids klassikere, da den endnu ikke er over 30 år gammel.
Reolen blev designet af arkitekten Peter J. Lassen i 1982, som et af de første multifunktionelle møbler i dansk design. Peter J. Lassen medtog den erfaring han havde fået efter sine mange års arbejde hos Fritz Hansen. Montana-reolen er funktionel og kan individualiseres alt efter behov og smag. Reolen opbygges af moduler i faste mål, der forholder sig til hinanden og de kan kombineres og sammensættes i forskellige farver og materialer. Reolsystemet kan udvides og ombygges lige som man har lyst til og man er derudover sikret god robust kvalitet til opbevaring af hjemmebiblioteket.

Funktionalitet og godt design
Funktionalitet har stor betydning for nutidens design, men samtidig er der også ønsker om et design der både er klassisk, men samtidig skiller sig lidt ud. Montanas reolsystem fungerer godt, fordi det er enkelt og brugbart og samtidig flot. Montanareolen er perfekt, hvis man ønsker et hjemmebibiotek med væg-til-væg reoler. Man kan udvide reolen alt efter hvor mange nye bøger man erhverver sig, og der er samtidig mulighed for at tilføre rummet kulør, ved at vælge et modul i en flot farve.

Ny-klassikeren
Indenfor det moderne, men stadig stilfulde reoldesign, kan man kaste et blik på Muuto Nordics Stacked Shelf System designet af den dansk-belgiske designer Julien De Smedt. Stacked Shelf System er lavet efter samme princip som Montana, med robuste moduler i tre størrelser, der forholder sig målfast til hinanden. Kanterne er dog blevet skarpere i forhold til Montanas afrundede kanter. Derudover kan reolen stables asymmetrisk ved hjælp af de medfølgende clips, der holder reolen sammen.
Stacked Shelf System-reolen kunne meget vel blive en ny klassiker inden for nordisk møbeldesign som et flot modstykke til Montanas reolklassiker.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk