Søg på arkitekt

 

Flowerpot


27-01-2011 15:34:00
 
 
 
 
 
print
Panton Flowerpot

Lamper er essentielle i boligindretningen, og i årets mørke måneder lægger vi især mærke til god eller dårlig belysninger for den sags skyld. Der er masser at vælge imellem, og både kvaliteten af det lys, som lampen leverer, og designet er i høj grad i fokus for mange producenter. De har fundet du af, at forbrugerne er kræsne og ikke bare køber hvad som helst. Derfor er godt design af ældre dato blevet relanceret en del gange de senere år. Der bliver lavet nye farver, anderledes modeller, og der bliver på ny gjort opmærksom på et ellers lidt glemt design. Netop den tur har den danske spilopmager Verner Pantons Flowerpot lampe været igennem, og den er nu mere velkendt og elsket end nogensinde før.

To halvkugler

Verner Panton skabte lampen i 1968. Oprindeligt var den, som flere af hans andre designs, udformet til restaurationsbranchen, men den passer fortrinligt ind mere private gemakker også. Lampen består af to halvkugler i et nøje afstemt størrelsesforhold. Den øverste er præcis dobbelt så stor som den nederste. Lampen var et af de første Panton-designs, der kredsede om formtemaet ’kuglen og halvkuglen’, som han sidenhen brugte i andre sammenhænge. Lampens lyskilde er skjult, og derfor giver den et behageligt og afstemt lys, der ikke skinner generende i øjnene.

Retro lampe på den moderne måde

Flowerpot fås både som bordlampe og pendel. Begge er enkle og fine i deres udtryk, og er det perfekte eksempel på, at det ofte kan betale sig at se tilbage og finde designs frem i gemmerne frem for at give sig i kast med at designe noget helt splinternyt. Med de utallige farver Flowerpot i dag laves i, er der noget for enhver smag. Om man er til en sart nuance, eller der gerne må være rigtig smæk på farverne, ganske som Panton selv holdt så meget af, er op til køberen. Du kan få det, som du vil have det. Flowerpot findes også i både en stor og en lille model, så hvad end det er en større lampe over spisebordet eller et lille strejf af lys i et hjørne, der er brug for, så er den fine retro flower power lampe et muligt valg.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk