Søg på arkitekt

 

Et bord med ben i næsen


25-02-2010 14:36:00
 
 
 
 
print
Børge Mogensen er et navn, som de fleste møbelinteresserede vil nikke genkendende til. Han har skabt mange klassikere og deriblandt shakerbordet C18. Et bord kan have et utal af forskellige funktioner, og derfor kan kravene til bordet også variere meget. Men med netop C18 får man et alsidigt og enkelt spisebord, som kan tilpasses de fleste behov. Om man er til farverige plastikstole eller de klassiske stole, der er en del af samme serie som bordet, modellerne 3237 og 3238, er egentlig ikke så vigtigt. Bordet passer til det meste, og dets klassiske retrostil smitter af på hjemmets øvrige indretning.

Håndværk og design fra 1964
I bordet her smelter det gode design og håndværk sammen i et brugbart og holdbart møbel. Det er i sig selv en god størrelse til de daglige familiemåltider, men hvis der er en flok gæster på vej, er der ingen grund til at fortvivle. Med bordets tillægsplader bliver der let plads til 10 personer. Tillægspladerne fås i rød og kan være med til at give det klassiske bord et uventet og friskt twist. Børge Mogensen designede bordet i 1964, og det blev hurtigt meget populært blandt danskerne. Det har det faktisk været lige siden. Bordet sælges stadig, både fra nyt og i brugt stand, og efterspørgslen ser ikke ud til at forsvinde sådan lige med det samme. Derfor kan man måske endda tale om, at det smukke bord bliver en god investering.

Det klassiske retromøbel
Børge Mogensen havde fat i noget af det helt rigtige, da han i 40’erne begyndte at designe kvalitetsmøbler til fornuftige priser for FDB. I 1955 startede han et samarbejde med Fredericia Furniture, og op gennem 50’erne og 60’erne skabte han flere klassikere, som stadig produceres og beriger danske hjem med smukt design. Shakerbordet laves i massivt træ, eg eller bøg og fås både lakeret eller sæbebehandlet. Så hvis du ønsker dig et brugbart klassisk retromøbel til at give resten af dit hjem lidt stilfuld kant, så er det her bord et både fornuftigt og meget anvendeligt bud på et godt køb.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk