Søg på arkitekt

 

En porcelænsklassiker – nu i lyserød


23-06-2011 10:02:00
 
 
 
 
print
Hvad karakteriserer en ægte klassiker? Det er svært at sætte ord på, men sikkert er det dog, at mange af de møbler og boliginteriør, som vi i dag betragter som klassiske, er noget som både udfylder en funktion og fryder øjet med et enkelt, stilrent og tidløst design – karakteristika, som også fint beskriver Ditte Fischers porcelæn.

Dansk design i Danmark
Virksomheden Ditte Fischer Copenhagen er intet mindre end 100% dansk, for ud over at Ditte er dansk, bliver alle hendes produkter også fremstillet i Danmark. Ditte er uddannet på Danmarks Designskole i 1995 og har, siden hun blev færdig, designet og fremstillet keramiske produkter på værkstedet i København. Alle hendes produkter bliver støbt i porcelæn og forarbejdet i hånden. Hvert detalje bliver nøje udført efter ædle og gamle håndværkermetoder, så kvaliteten kan loves helt i top.

Tåler at blive brugt
Den bløde overflade i mat, indfarvet porcelæn giver produkterne et smukt og meget behageligt udtryk, så de næsten ser ud til at være beklædt med stof, og det er netop et af de særlige kendetegn ved Ditte Fischers design. Men det er ikke kun det visuelle design, som er af høj kvalitet, for alle produkterne tåler nemlig i høj grad at blive brugt – også i det daglige. Ditte Fischers porcelæn er hårdtbrændt og har høj styrke, så produkterne kan tåle både mikroovn og opvaskemaskine – selv om de er flotte, er de bestemt ikke kun til pynt!

International anerkendelse
Ditte Fischer har opnået Kunsthåndværkerprisens bronzemedalje og har også modtaget legater fra blandt andre Designfonden, Danish Crafts og Statens Kunstfond. Og det er ikke kun i Danmark, at Fischers porcelæn er på vej til at blive en ægte klassiker med dets enkelte og skandinaviske udtryk. Det dansk producerede porcelæn sælges nemlig på Louisiana, Louvre, MoMa i New York og i designbutikker verden over.

Nu i lyserød
Ditte Fischer arbejder normalt i et klassisk farveunivers, hvor basisfarverne er sort, grå og hvid suppleret med mere sæsonaktuelle farver som fx sart isblå, frisk limegrøn og stærk orange. Nu har farvepaletten fået et nyt medlem, idet Fischers populære vaser, bådskåle og tekander nu lanceres i en indfarvet lyserød porcelæn, mens krus, kander, skåle og kopper kommer i hvid porcelæn med lyserød glasur. Ideen bag Ditte Fischers formgivning var netop, at designet skal kunne stå så stærkt, at det kan klare sig uden nogen form for dekoration. Med det frække farvetwist holder Fischer designet moderne, mens porcelænets bløde, lette former brudt af skarpe linjer sikrer et tidløst design, som afgjort er på vej til at opnå status som en klassiker både nationalt og internationalt.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk