Søg på arkitekt

 

En pedalklassiker i ’Rising Red’


02-09-2011 14:16:00
 
 
 
 
print
Det hele startede med en spand! I dag, 70 år senere, er VIPP dog meget mere end blot en pedalspand, men historien skal jo starte et sted, og udviklingen af den velkendte pedalspand blev startskuddet til en succesfuld forretning for metaldrejer Holger Nielsen. Spanden var oprindeligt kun tiltænkt hans kone Marie til brug i hendes frisørsalon, men begejstringen ville ingen ende tage hos salons kunder, og inden længe modtog Nielsen de første bestillinger på det, som vi i dag kende som VIPP pedalspanden.

En god historie
Faktisk tog historien om VIPP allerede sin spæde begyndelse en forårssøndag i 1931, hvor 17-årige Holger Nielsen vinder en bil i en lodtrækning på det lokale fodboldstadion. Selvom Holger elsker biler, vælger han at sælge bilen og i stedet for investere i en metaldrejebænk. I 1939 er Holger blevet gift med sin Marie, der som nyuddannet åbner egen salon. Da pengene er små, beder hun sin mand om hjælp til at møblere salonen, og her bliver Holgers metaldrejebænk taget i brug. Efter mange dage i værkstedet er Holger klar til at præsentere VIPP pedalspanden for Marie - og både hun og salonens kunde er henrykte. Flere af byens læge- og tandlægehustruer bliver klippet i Maries salon, og de synes, at spanden er perfekt til deres mænds klinikker, fordi den er både praktisk og meget robust. Siden udvikler pedalspanden sig snart til fast inventar på de danske klinikker.

Tidløst design, der holder
”Godt design går aldrig af mode”, plejede Holger at sige, og det skulle vise sig, at han fik ret. VIPP spanden er nemlig kun forbedret ganske lidt, siden den så dagens lys i 1939. VIPP producerer stadig pedalspandene i Danmark, ligesom materialerne også stadig de samme: rustfrit stål og gummi. Hver spand består af op til 42 komponenter og monteres i hånden af dygtige håndværkere. Det eneste, der har ændret sig i forhold til den originale version, er spandens låg, som oprindelig var lavet af forkromet stål og havde en bølgende facon. I 1940erne blev dette ændre til de noget blødere former, som vi kender i dag. Indtil 1995 har spanden stort set udelukkende været solgt til det professionelle marked, men så fik private designentusiaster øjnene op for det funktionelle design. I dag har Vipps pedalspand vundet anerkendelse som en international designklassiker - og i november 2009 blev den optaget i arkitektur- og designkollektionen på The Museum of Modern Art i New York.

Limited edition
Vipps pedalspande fås i dag i et væld af farver og størrelser, men selv om udvalget er stort, har VIPP de seneste år også lanceret en limited eddition – en ny farve, som kun er at finde på markedet i det pågældende år. I 2011 hedder ’limited edition’ Rising Red og er en livlig tone af rød og orange, som giver et frisk pust til hjemmet. Limited Edition 2011 hylder særligt Vipps køkkenprodukter, heriblandt også en pedalspand, som alle fås i denne sprudlende farve. Så er du til en klassiker med spræl i, skal du inden året går på hæld sikre dig en VIPP pedal spand i Rising Red…


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk