Søg på arkitekt

 

En lysende klassiker fra Louis Poulsen – ude i kulden


09-12-2010 15:06:00
 
 
 
print
Det er for en gangs skyld ikke noget negativt for en vare at være kommet ’ud i kulden’, for i dette tilfælde er der tale om en lampe, der rent bogstaveligt hører til udenfor husets fire vægge, og med det vejr vi oplever i Danmark for tiden, må man sige, at udendørsbelysningen i den grad befinder sig ude i kulden.

AJ-lampen
Den karakteristiske lampe AJ-lampen tegnet af Arne Jacobsen har været på produktlisterne hos Louis Poulsen i 50 år. Lampen har altid været populær, men der har været en stigende interesse for den skæve lampe de senere år, og i forbindelse med jubilæet kan man nu også pynte sit hus med en AJ-lampe udenfor. Det karakteristiske stramme design og de geometriske linjer i lampens form er de samme som altid, men lampens indmad er der pillet ved. Den nye udendørsmodel er således udstyret med en LED-enhed på otte watt, som sikrer god belysning ude i vintermørket. Udendørsversionen af den klassiske lampe er udført i trykstøbt aluminium og fås i farverne grå, hvid og sort med hvidlakeret inderside, og de er altså holdt i helt klassiske nuancer, der vil pynte på de fleste husmure.

Arne hvem?
Designeren bag AJ-lampen behøver vel i virkeligheden ikke den store præsentation. Som en af dansk designs største skabere gennem tiden, er Arne Jacobsen en velkendt herre med mange klassikere på samvittigheden. Han levede fra 1902 til 1971, og opnåede gennem livet mere end de fleste tør drømme om. SAS Royal hotellet og ikke mindst de stole, der blev puttet ind i hotellet, er nogle af hans mest kendte designs, men også hans lamper er meget udbredte.

LED for viderekomne
Klassikeren, der nu skal ud i kulden, er som nævnt udstyret med LED, som er en langtidsholdbar og effektiv lyskilde. Mens mange energisparepærer skal bruge et stykke tid til at varme op og lyse med deres fulde styrke, så tænder en LED lampe helt med det samme. Desuden påvirkes LED-lyskilden ikke af vejret eller temperaturer, og lyseffekten bliver derfor ikke forringet, selvom termometeret kravler et godt stykke ned under nul. Så – hvad end det er en smuk lampe, man mangler, eller bare et energivenligt og effektivt bud på en udendørs lampe der er i søgelyset, så er den nye version af den klassiske AJ-lampe fra Louis Poulsen et oplagt sted at begynde.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk