Søg på arkitekt

 

En knagerække med kulør


24-09-2009 14:56:00
 

Hang it all


Hang it all

 
 
 
print
Glade farver, hjælper børn til at rydde op efter sig – det var ud fra den idé, at det amerikanske arkitektægtepar Charles og Ray Eames i 1953 designede den kulørte knagerække ’Hang it all’.

Muntert alternativ til traditionel knage
Målet var således at skabe en knagerække, som skulle motivere børn til at hænge overtøjet pænt på plads. Både Charles og Ray Eames var meget fascineret af legetøj og farvekombinationer – derfor valgte ægteparret at anvende de sjove og farvestrålende trækugler, som nærmest frister til at blive brugt. Resultatet blev en opsigtsvækkende knagerække, som i dag udgør et muntert og farverigt indslag i mange hjem – og ikke kun i børneværelset!

Klassisk design
Selv om ’Hang it all’s muntre design oprindeligt var tiltænkt børn, har knagerækken på grund af sin originalitet fået status som en klassiker i nutiden. Knagerækken har vist sig at være en eftertragtet farveklat i det moderne hjem, hvor den hænger i éntreer, soveværelser og børneværelser – både alene og flere på række, hvor der er behov for mere opbevaringsplads.

Et navn med indflydelse
Ægteparret Eames har haft stor indflydelse på moderne design og møbelkunst. Op gennem 40’erne, 50’erne og 60'erne skabte de blandt meget andet nogle af verdens mest berømte møbelklassikere – ud over ’Hang it all’ er også ’Plastic Chair’ og ’Lounge Chair’ blandt ægteparrets mest succesfulde designs. Charles og Ray Eames’ største force var deres nysgerrighed. De var nyskabende og prøvede sig frem med nye, anderledes materialer og spændende idéer og koncepter – om idéen bag ’Hang it all’ også holder stik i praksis, må så komme an på en prøve…


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk