Søg på arkitekt

 

En Joker fra LE KLINT


14-05-2010 12:07:00
 
 
 
 
print
En Joker fra LE KLINT

Lamper er en af de mest essentielle dele af ethvert hjems indretning, og danske designlamper har gennem årtier været meget populære, både herhjemme og i udlandet. Vi er så heldige, at vi har flere virksomheder, som holder liv i gamle designs og lader klassikerne leve videre. En af de virksomheder er LE KLINT, som er en af de helt gamle og tunge drenge indenfor lampeproduktion herhjemme. Mange forskellige designere har tegnet lamper til virksomheden, men fælles for dem er, at kvaliteten og det gode håndværk altid skinner om kap med pæren i LE KLINT lamper.

Joker

Lampen Joker blev i 2008 relanceret og er igen en del af sortimentet hos LE KLINT. Der er tale om en pendel med et kreativt og legende udtryk. Den er udformet i plast og er let at samle uden værktøj, og når det er klaret, har man en hel lille skulptur, som man kan hænge op. Lampen blev tegnet af Christian Ræder i 1970. Samme år vandt den 1. præmien ved Skandinavisk Belysningsmesse, så man kan med rette sige, at der blev sat pris på Joker lampen lige fra begyndelsen. Og nu bliver den altså igen produceret, så de gamle velbevarede af slagsen kan få selskab af helt funklende nye artsfæller.

Stadig ung og smuk

Med 40 år på bagen kan man sige, at Joker lampen jo efterhånden er ved at være en midaldrende størrelse. Ikke desto mindre er det en lampe med et utvivlsomt ungdommeligt og friskt look. Den næsten blomsterlignende skærm er både ideel til at fordele lyset i rummet, men også bare smuk at se på. I 2008, da lampen kom tilbage i produktion, kunne den fås i hvid og sort, men nu er der mange flere farver at vælge imellem. Friske farver som gul, orange og lilla er nogle af mulighederne, så hvis man vil have en klassisk lampe, men med et sprælsk twist, er en af de nye farver et oplagt valg. LE KLINT har pustet liv i den fine Joker pendel igen, og da lampen prismæssigt er en af de mere tilgængelige designlamper, er den formegentlig sikret en lys fremtid i mange hjem landet - og verden - over.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk