Søg på arkitekt

 

En Børge Mogensen klassiker til to


23-09-2011 14:49:00
 
 
 
 
print
Børge Mogensen er manden bag et utal af danske møbelklassikere – vi kan i flæng nævne stole, borde, sofaer og også en dekorativ bænk med plads til to eller flere. Bænken med det knap så velklingende navn Model 3171 er en del af en mere end 60 år gammel møbelserie i slidstærkt og enkelt design.

Manden bag
Børge Mogensen var en af de første møbeldesignere, der satte kvalitetsmøbler til fornuftige priser ind i de danske hjem. I 1950erne og 1960ernes skabte han nogle af vor tids mest anerkendte klassikere, og der er som sagt nok at vælge imellem, for Mogensen var en produktiv mand. Idéerne kom til ham i alle døgnets timer, og han lod ingen idé gå tabt – i stedet blev inspirationen nedfældet på det, der lige var ved hånden, som for eksempel tændstikæsker, servietter eller en krøllet kuvert. Et af hans mest kendte værker, Jagtstolen, tog blandt andet sin begyndelse som en skitse lavet på en tændstikæske en sen nattetime i gode venners lag.

Bænk, der skal bruges
Hvordan idéen til model 3171 er blevet nedfældet er uvist, men den lette og markante bænk er i hvert fald blevet et populært møbel både til spisekøkkener, stuer og køkken-alrum. Bænken er en del af en møbelserie, som Børge Mogensen designede i perioden 1956-1962. Møbelserien omfatter også et spisebord og er formmæssigt beslægtet med J33. Alle seriens møbler er karakteriseret ved en robust enkelhed, der inviterer til daglig brug. Og det er netop kendetegnet ved alle Mogensens designs. Møblerne skal kunne holde til at blive brugt i det daglige og er ikke blot til pynt.

Forskellige modeller
Bænken er et oplagt valg til det moderne hjem, hvor der både er brug for smukt design og en høj slidstyrke. Det oprindelige design produceres i dag af Fredericia Furniture, som leverer bænken i forskellige materialer, der kan kombineres på mange måder alt efter smag og hjemmets ørige indretning. Bænken har samtidig et praktisk polstret sæde betrukket med læder eller stof, så man kan holde til at sidde længe over en skøn middag eller hyggelig snak. Og der er også flere forskellige farver og kvaliteter at vælge imellem til sædet…


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk