Søg på arkitekt

 

EJ 142 Waves – en ny klassiker


08-04-2010 13:39:00
 
 
 
print
Et så organisk, anderledes og skulpturelt møbel er sjældent set. Og derfor er det også temmelig sikkert, at udråbe Waves-møblet til en ny klassiker på den danske designscene. Godt nok er møblet fra 1994, men når vi taler om klassikere, har de ofte en del år på bagen. Nu er det bare sådan, at når noget er enestående, bliver det som regel ikke bare sådan lige glemt igen. Og det bliver det bølgende vidunder fra Erik Jørgensens Møbelfabrik garanteret heller ikke.

Født som vinder
I 1994 indledte to unge designere et samarbejde, fordi de ville deltage i en konkurrence. Opgaven gik ud på at komme med et bud på fremtidens hvilemøbel, og sådan kom en topersoners chaiselong med navnet Waves til verden. Designerne bag hedder Anne-Mette Jensen og Morten Ernst. De var stadig studerende på Kunstakademiets Arkitektskole i 1994, men siden har de dannet et professionelt makkerpar. Og det kan man egentlig godt forstå. De vandt nemlig konkurrencen, som var udskrevet i anledning af Erik Jørgensens Møbelfabriks 40 års jubilæum.

En kostbar chaiselong
Siden har Waves fået masser af opmærksomhed, og den kan købes mange forskellige steder. Det er dog et kostbart møbel, men hvis Møbelbasens forudsigelser omkring en kommende ægte møbelklassiker holder stik, kan det være, at Waves vil vise sig at være en god investering. Priserne ligge i nærheden af de 100.000 kroner, så det er nok de færreste private hjem, der får glæde af den anderledes chaiselong. Den kræver også både plads og de rette omgivelser for at komme til sin ret, og derfor er den også populær i åbne og eksklusive kontormiljøer. Det aparte møbel er formet i glasfiber og polstret med koldskum. Waves laves i mange forskellige materialer og farver, så hvis du har penge på lommen og er blevet forelsket i det bølgende møbel, er der gode chancer for, at du kan få præcis det hvilemøbel, som du drømmer om.

EJ forpligter
Selvfølgelig taler et møbel som Waves for sig selv. Men når det bliver produceret at en af dansk møbelindustris sværvægtere, er der måske endnu flere der lytter, end der ellers havde været. Erik Jørgensen (1928-1998) grundlagde i 1954 sin møbelfabrik, og siden har han og hans forskellige designere skabt smukke møbler, hvoraf flere allerede er udnævnt til klassikere.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk