Søg på arkitekt

 

Det Originale Bakkebord af Hans Bølling


13-01-2011 14:47:00
 
 
 
 
print
Når et møbel bliver omtalt som ’det originale’ af sin slags, er der vist ingen tvivl om, at der er tale om en ægte møbelklassiker. I denne uge præsenterer Møbelbasen dig for et helt specielt og meget fleksibelt bord, som gengiver essensen af 60’ernes design og samtidig er et klassisk og anvendeligt møbel. ’Det Originale Bakkebord’.

Hans Bølling
’Det originale Bakkebord’ er skabt af arkitekt Hans Benedikt Bølling. Han var egentlig uddannet reklametegner og tømrersvend, men han fulgte sin passion for arkitektur og fik sit afgangsbevis fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1960. Ud over hans bakkebord er han særligt kendt for designet af en lille and udført i træ.

Alsidighed hele vejen rundt
I 1963 tegnede han bordet, som sidenhen er blevet en klassiker, og som mange danske husstande har haft stor glæde af igennem årene. Bordet er konstrueret så smart, at det ikke alene kan fungere som et bord på hjul, men også kan skilles ad. Bordets to plader udgøres af to bakker, der hver for sig kan tages af bordet og bruges selvstændigt. Desuden kan bordets stel klappes sammen, så det ikke fylder ud i rummet, og let kan gemmes væk, hvis man da nænner det. Det er også smart, at bordet let klappes sammen, hvis man har brug for at tage det med sig eller måske vil bruge det som en lille drinksvogn ude på terrassen. Endnu en feature ved bordet er, at de to bakker kan vendes, og dermed kan man skifte bordets look alt efter behag. Kort sagt er der tænkt på det hele.

Retro på den helt rigtige måde
Hans Bøllings bord er i sig selv meget alsidigt, men også de farvekombinationer, bordet findes i, gør det let at tilpasse hjemmets indretning. Alle farver som bordet laves i, er udvalgt med bordets design in mente. Derfor er de naturlige træfarver, enkle og klassiske farver som sort og hvid og endelig en række stærke retrofarver, de muligheder bordet byder på. I 2006 blev en række nye farver introduceret, heriblandt en række retrofarver med pastellignende undertoner, og de klæder 60’er møblet aldeles glimrende. Så, hvad end det er farver eller noget helt klassisk, du synes dit hjem trænger til, så er ’Det Originale Bakkebord’ en anvendelig klassiker, der er værd at overveje.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk