Søg på arkitekt

 

Danmarksindsamlingen byder på dansk design


20-01-2011 14:24:00
 
 
 
 
print
Den 28. januar er dagen, hvor den årlige Danmarksindsamling løber af stablen. I den forbindelse er fem fine designerstole med dansk oprindelse blevet klædt fornemt på, og bliver aktioneret bort til højestbydende. Dansk design og velgørenhed smelter sammen på fornemste vis.

Enestående stole på auktion

Fem udvalgte stole er i anledningen af auktionen blevet betrukket med eksklusivt stof fra det danske tekstilfirma Kvadrat. Stoffet er kreeret af den hollandske designer Tord Boontje. Stolene vil blive sat til salg på auktionssiden lauritz.com den 21. januar, og det vil være muligt at komme med et bud frem til TV programmet Danmarksindsamlingen løber over skærmen om aftenen den 28. januar. Her vil det blive afsløret, hvor meget de frem stole er solgt for, og dermed hvor meget hjælp dansk design i denne omgang kan være med til at sende af sted til Afrika.

Nyt og gammelt design

De fem udvalgte stole repræsenterer både nyt og gammelt design. De vaskeægte designklassikere repræsenteres af Pelikan-stolen designet i 1940 af Finn Juhl og Hans Wegners Wingchair fra 1960. De to stole af ældre dato får selskab af tre nyere modeller. Designeren Tom Stepp er manden bag en af de stole, nemlig stolen Prime Time. Også stolen Uma, designet af Studio Hannes Wettstein og endelig stolen Cone af Hee Welling, vil være at finde på auktionen. Stolene sælges normalt for priser, der ligger mellem 15.000 og 27.000, men den gode sag og modellernes helt særlige betræk taget i betragtning, vil hammerslaget på de enkelte stole nok lyde på noget mere astronomiske beløb den 28. januar.

Mål for 2015 hjælpes på vej

Danmarksindsamlingen bliver holdt af DR og 12 humanitære organisationer. Pengene fra indsamlingen går blandt andet til at føre FN’s 2015 Mål ud i livet. Det handler fx om at halvere fattigdommen på kontingentet, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015. Her er altså en god chance for at anskaffe sig en unika-designstol og samtidig støtte et vigtigt og omsiggribende projekt. På lauritz.com kan man fra den 21. få stillet nysgerrigheden og se de skønne stole, og hvis man har lyst og råd til det, også deltage aktivt i auktionen og komme med et bud.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk