Søg på arkitekt

 

City stolen – kun én eneste stol


30-09-2011 14:57:00
 
 
 
 
print
Kun én eneste stol blev det til fra den norske arkitekt Øivind Iversens hånd, men sikke en stol!? Mange har bemærket stolens åbenlyse relation til den velkendte Myren af Arne Jacobsen, men City er ikke desto mindre en stol for sig – en ægte slidstærk klassiker, som i dag står i fx kantiner og møderum hos mange kvalitetsbevidste virksomheder.

Oprindeligt et studieprojekt
Øivind Iversen tegnede City som et projekt under sin uddannelse som designer fra National College of Art and Design, og stolen var den første, der blev produceret i Norge baseret på lamineringsteknologi. Den nye teknologi åbnede op for nye muligheder, og norske Fora Form, som også i dag er producenten bag City, var de første til at udnytte teknologiens potentiale lokalt. Og med stor succes som bekendt! Det lykkedes nemlig blandt andet at skabe en stol, som var både unik i sit udseende og med en helt utrolig komfort takket være de nye muligheder i produktionen.

Godt håndværk med stil
Øivind Iversen City stol er et stærkt symbol på det, som vi i generelle vendinger betragter som ’skandinavisk design’. Stolen er let og stilren, fabrikeret i naturmaterialer – ganske enkelt godt håndværk med en fantastisk finish. City har i sin form den væsentlige forskel fra nogle af de danske klassikere, at den er omsluttende i sit udtryk samtidig med, at den udtrykker elegance. Og det skyldes måske Iversens lidt utraditionelle inspirationskilde. Han hentede nemlig sin inspiration til stolens elegante og omsluttende natur i de kvindelige former.

En stol med en særlig funktion
City stolen er specielt egnet til brug i for eksempel cafeer og kantiner, i konferencerum og andre steder, hvor stole gerne skulle kunne placeres i rækker for at spare plads – og stolen lader sig også nemt stable, når den skal opbevares. Den fleksible siddefornemmelse er helt på højde med blandt andre Arne Jacobsens Myren stol, og stolen kan samtidig tilføres en siddehynde, hvis den skal bruges til formål, hvor større komfort er nødvendig. Den originale stol tilbydes i såvel lamineret eg, bøg, birk samt sort- og hvidbejdset, og senest er City også lanceret i en plastversion. Den norske møbelproducent Fora Form har stadig City stolen i sin kollektion, og den ældre klassiker er i dag en af virksomhedens store eksporthits – og det er vel et sandt vidne om, at en ægte klassiker aldrig går af mode!


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk