Søg på arkitekt

 

100 år med alt fra rokoko til klassisk design


21-10-2011 09:34:00
 
 

Thomas Graversen og Børge Mogensen


Thomas Graversen og Børge Mogensen

 
 
print
Den 28. september i år kunne den velrenommerede møbelproducent Fredericia Furniture fejre et jubilæum af de helt store. 2011 er nemlig 100 året for virksomhedens grundlæggelse. Flagene vejrede for Fredericia Funitures et hundrede år som producent af nogle af de mest anerkendte danske møbelklassikere, men vejen frem til i dag har også budt på alt fra rokoko til klassisk design.

1911-1955: Klunkestil
Fredericia Furniture blev grundlagt af familien Ravnsø i 1911, dengang under det gennemført danske navn Fredericia Stolefabrik. I tiden under og efter 1. Verdenskrig var Fredericia by ramme om møbelbranchens årlige møbeludstilling i "Købestævnet", på byens voldanlæg. I den tid producerede Fredericia Stolefabrik, som de fleste andre af tidens møbelproducenter møbler i rokokko- eller klunkestil, hvor udsmykningerne var meget i fokus.

1955-1980: Mogensens funktionalisme
Årtier senere, i 1955, var fabrikken nær ved en konkurs, men sådan gik det dog heldigvis ikke. Byens bank lod den unge Andreas Graversen overtage virksomheden for et beskedens beløb, ja mindre end 5000 kr. Graversen var tidligere forretningsfører hos FDB, hvorfra han kendte møbelarkitekten Børge Mogensen. Sammen begyndte de målrettet at forny fabrikkens kollektion med møbler af høj kvalitet, og det blev indledningen på et nært samarbejde og venskab – et stærkt team, der sammen designede og producerede nogle af efterkrigstidens største møbelklassikere, og som fortsatte samarbejdet indtil Børge Mogensens alt for tidlige død i 1972.

1995-i dag: "Alt er muligt"
I 1995 blev Fredericia Furniture overtaget af Andreas Graversens søn Thomas Graversen, og virksomheden ændrede igen kurs. Gennem sit samarbejde med nye, nøje udvalgte designere har Andreas Graversen præget Fredericia Furniture i mere progressiv retning og sikret virksomheden en placering i forreste række på den international designscene. Samtidig har Thomas Graversen værnet om Fredericia Furnitures arv. Gennem opkøb har han således samlet de vigtigste af Børge Mogensens møbler under ét tag, heriblandt de helt store klassikere som tremmesofaen og fletstolen J39. Nok så væsentligt har han fortsat traditionen med kompromisløst at insistere på den bedste kvalitet – både når det gælder formgivning, materialevalg og produktion – og denne tradition føres videre den dag i dag.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk